Mic Mac Minuscule

Mic Mac Minuscule

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 29/04/2020
Een tweedehands geboortelijst verkleint je baby’s voetafdruk met 90% - Mic Mac Minuscule in de kijker als Mei Plasticvrij-changemaker.

Wat is het?

Mic Mac Minuscule zorgt voor geboortelijsten met eerlijke en hergebruikte kinderspullen (soms “gepimpt” met een fris likje verf of een mooi stofje). Stijl- & milieubewuste ouders die fan zijn van hip, ecologisch en tweedehands maar zelf geen zin of tijd hebben om alles bij elkaar te zoeken, kunnen een geboortelijst regelen bij een lokale Mic Mac Madame of Meneer. Zo dicht Mic Mac Minuscule de kloof tussen bewuste ouders, gulle gevers en het aanbod op de tweedehandsmarkt.

Waarom?

Jonge ouders worden overstelpt met nieuwe babyspullen. Voor je het weet, zit er ook veel plastic tussen. Of dubbel. Of gewoon veel te veel. Bij Mic Mac Minuscule gaat iemand lokaal voor jou op zoek naar de spullen die je wilt, fair of tweedehands. Een tweedehands geboortelijst verkleint je baby’s voetafdruk met 90%.

Wie trekt het?

Jona Mukabalisa en Gert Linthout, samen met 19 enthousiaste Mic Mac Madammen / Meneren.

Jona en Gert vertellen: “Bij de geboorte van ons eerste kindje vroegen we expliciet om tweedehands cadeaus. Dat bleek voor de meerderheid van onze vrienden en familie geen eenvoudige opdracht. We kregen jammer genoeg dus overbodige teddyberen en kleding. Mic Mac Minuscule was geboren. We maken het mensen makkelijk: ouders in spe maar ook de schenkers kunnen zonder schroom een cadeautje van de lijst kiezen.”

Trots op…

"We zijn trots op onze klanten die met plezier 10% van hun besparing (een tweedehands geboortelijst kost ongeveer 50% van een nieuwe geboortelijst) wegschenken aan een goed doel. In 2019 werd er via onze geboortelijsten meer dan 61.000 euro geschonken aan 145 goede doelen.“

Resultaat

Sinds de opstart in 2017 groeide Mic Mac Minuscule uit tot een netwerk van 21 Mic Mac Madammen & Meneren in heel Vlaanderen. In 2019 stelde Mic Mac Minuscule voor 360 baby’s een tweedehands geboortelijst samen. Dat is samen goed voor 700 ton vermeden CO2 (ofte 2800 retourtjes Brussel-Barcelona!).

 

Facebook: @micmacminuscule | Instagram: @mic.mac.minuscule | Website: www.micmacminuscule.be

 

Lees meer

 

In het kader van Mei Plasticvrij 2020 - lees meer info en doe mee via info.meiplasticvrij.be