Geen campagne, wel Mei Plasticvrij

Geen campagne, wel Mei Plasticvrij

Caroline Van Peteghem
geschreven door Caroline Van Peteghemlaatst aangepast op 29/04/2022
De bevlogen vrijwilligers achter Mei Plasticvrij hebben dit jaar geen tijd om een campagne te trekken. Pauze. Maar mei blijft rijmen op plasticvrij, toch?

Geen campagne

Mei komt eraan. Je verwacht misschien ook een nieuwe campagne van Mei Plasticvrij. De geëngageerde burgers die al jaren aan de kar trekken om Mei Plasticvrij tot een succesvolle campagne te maken, hebben echter nood aan een pauze. Alle begrip daarvoor! Rust goed uit!  

Op de Facebook-pagina van Mei Plasticvrij lichten de initiatiefnemers toe waarom er in 2022 geen campagne is. "Wij zagen de afgelopen twee jaar hoe het er niet op vooruitging qua plasticgebruik. We durven er nauwelijks aan te denken: hoeveel honderden miljoenen plastic verpakte mondmaskers, face masks, plexischermen en vooral zelftests zijn er wel niet over de toonbank gegaan? De plastic producenten lachten vast in hun vuistje met de wetten rond rietjes, vorkjes, enz." 

"Laten we hopen dat het ergste voorbij is. Intussen polsten we rondom ons. Wat we vooral te horen kregen: post-corona vermoeidheid en een verlangen naar een ontspannende lente van terrasjes, etentjes, opnieuw wat cultuur meepikken, met familie en vrienden. Maar niets te ingewikkeld of inspannend. Daar hebben we de voorbije twee jaar al onze portie van gehad. En eerlijk: daar verlangen wij ook naar. Dus drukken we dit jaar de pauzeknop in. Geen Mei Plasticvrij in 2022. Even rustig aankijken hoe het maatschappelijk leven evolueert en hoe we daar volgend jaar een passend antwoord op kunnen bieden."

Wel plasticvrij

Geen nood. We zijn voor hergebruik en recyclage. Wie ondanks de post-corona vermoeidheid energie voelt om de battle met wegwerpplastic aan te gaan, kan nog steeds tips vinden op de site van Mei Plasticvrij. Dankbaar voor het vele werk dat daarin is gekropen. En wij verwijzen met veel plezier opnieuw naar de inspirerende initiatieven en ondernemers die je kunnen helpen om het met minder wegwerpplastic te doen. 

> Plasticvrije tips

> Plasticvrije doeners die je kunnen inspireren