Vormingsaanbod

We bieden workshops aan voor volwassenen. Ze zijn gericht op duurzaam en eenvoudig leven of het concreet opstarten van duurzame initiatieven.
vormingen netwerk bewust verbruiken
My Fair Baby workshop in Elzenhof

 

 

Start een Repair Café

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waarin je samen kapotte spullen repareert. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren aan kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed,... Vrijwilligers met reparatiekennis en -vaardigheden zijn aanwezig. In deze workshop krijg je tips & tricks om een Repair Café in je buurt op te zetten. De workshop wordt gegeven voor De Transformisten en Repair&Share.

 

Start een Babytheek

De Babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Ouders die lid worden, kunnen op een eenvoudige manier babyspullen lenen om te testen of om te gebruiken. De Babytheek zet niet alleen in op duurzaam materiaalgebruik maar ook op sociaal contact en inclusie. Dat babyspullen uiterst geschikt zijn voor een circulair model (gebruiken in plaats van bezitten), bewijst de eerste Babytheek in Elsene (Brussel). Een diverse groep van jonge ouders uit de buurt maakt er gebruik van. De Babytheek is al door vele steden en gemeenten in Vlaanderen opgepikt als sterk idee, Hier kun je meer dan 30 Babytheken op de kaart zien staan. Initiatief workshop: De Transformisten.

  • Prijs per workshop: € 150 (+verplaatsing)
  • Duur: 2 uur
  • Idealiter voor 8 tot 20 deelnemers
  • Optioneel: bezoek aan een bestaande Babytheek (dezelfde dag of een ander moment)
  • Info / boeken: info@detransformisten.be of tel. 02/894.46.15

 

Workshop: Duurzame Mode

 

Workshops bij partners

Ook onze partners hebben heel wat interessante workshops waarmee je concreet aan de slag kunt.