Godfrieds Jeans: ecologische en duurzame jeans op maat

Godfrieds Jeans: ecologische en duurzame jeans op maat

Godfried Vanden Daele
geschreven door Godfried Vanden Daelelaatst aangepast op 14/11/2018
Bij Godfrieds jeans vind je ecologische en duurzame jeans al dan niet op maat. De jeansbroeken zijn gemaakt van 100% plantaardige grondstoffen en geconfectioneerd in België. Ontdek hier het verhaal achter Godfrieds jeans. Op de Facebookpagina van Netwerk Bewust Verbruiken maak je kans om jouw eigen Godfrieds jeans te winnen!
godfrieds
godfrieds

Ecologisch

 • Raw denim
  Wij leveren een ongewassen, harde en donkerblauwe jeans (Raw). Het is aan de klant om deze broek zelf te verslijten en er zo na 1 jaar intensief dragen er “uw” broek van te maken. Hoe minder men de jeans wast, hoe mooier het slijt-effect wordt. U bepaalt dus zelf of u de broek om de 6 weken of om de 6 maanden wast (alvast niet elke week). Zie foto's onder met de verschillende looks.
 • 100% plantaardig
  Dit geldt voor 'alle' onderdelen van de jeans: hoofdstof en zakvoering 100% katoen, geen stretch en geen polyestermengelingen. Enkel knoopsluiting met corozo knopen, geen rivets, hoofd stikgaren 100% linnen. De broeken zijn dus heel gemakkelijk recycleerbaar want ze bevatten geen gram metaal of synthetische vezels.

Bij Godfrieds jeans vind je ecologische en duurzame jeans op maat. Op onze Facebookpagina maak je kans om jouw eigen Godfrieds jeans te winnen!

Duurzaam

 • Kleinschalige productie in België: we zijn een eenmanszaak die de Benelux probeert te bedienen. Indien we uitbreiden zal dit zijn door een nieuwe unit op te zetten in de nieuwe afzetmarkt. Wij produceren elke bestelling stuk per stuk en werken niet op voorraad. De geschatte levertijd bevat 5 werkdagen.
 • Momenteel zijn niet alle grondstoffen lokaal of Europees. We blijven echter verder zoeken en naargelang het aanbod verandert, passen wij ons aan. Ideaal zou zijn om gebruik te maken van Belgisch geteeld linnen (vlasveld foto onder), gesponnen, geverfd met Wede, geweven bij ons. Iets om in de toekomst uit te werken? Wij hanteren 100% transparantie, wij hebben geen geheimen voor onze klanten en spelen open kaart over onze manier van werken en handelen.
 • De productie gebeurt 100% in België: styling, patronage, snijden, stikken, afwerking en verzending. Dus geen onnodige transporten en geen sociaal uitgebuite arbeiders of kinderen die produceren.
 • Elke bewerking in onze productie wordt nauwlettend bekeken op vlak van energiezuinigheid en verbruik van grondstoffen. Zo gebruiken we geen perslucht en gebruiken we zo min mogelijk papier en geen plastics.
 • Onze webshop, door onszelf opgezet met open source-oplossingen, is de enige manier om een Godfrieds jeans aan te schaffen. Voor de levering werken we met Bpost. In steden kunnen we in de toekomst werken met hun partner Bubble post.
 • Wij gaan voor kwaliteit, hetgeen de levensduur alleen maar ten goede komt en dus ook de duurzaamheid. We werken met selfedge denim, een oude methode van weven, linnen stikgaren en handgenaaide corozo knopen.
 • Onze productiemethode biedt 40 jaar ervaring in de kledingproductie. We zijn de 6e generatie op rij die professioneel kleding maakt. Deze ervaring en een portie helicopterzicht stelt ons in staat om onze productie stappen aan te passen, te herzien of zelfs stappen te elimineren.

Maatwerk

 • Maatwerk, MTM (made to measure)
  Door het feit dat we kleinschalig werken en stuk per stuk produceren (enkel op bestelling) zijn wij in staat om met ons mathematisch patroonsysteem een jeans te maken volgens de afmetingen van de klant, en later ook volgens de wensen van de klant ,vb vrije keuze in zakken en andere details.
 • Standaard STD
  Bij het maatwerk moet de klant een 14-tal afmetingen opgeven. Is dit teveel of te complex, dan kunnen wij ook aan de slag met de standaardmaten (zoals 99% van alle jeans wereldwijd verkocht worden met breedte- en een lengtemaat).

* Win jouw eigen Godfrieds jeans *

Ben je overtuigd van deze duurzame jeans? Waag dan zeker jouw kans om een op maat gemaakte jeans te winnen. Neem snel een kijkje op de Facebookpagina van Netwerk Bewust verbruiken! De wedstrijd loopt tot maandag 8 oktober.

 

Nog vragen? Meer info vind je www.godfrieds.com. Of neem contact op met contact@godfrieds.com

 

wasstadia
effect na dragen en wassen
hier groeien jeans
hier groeien jeans