Delen onder collega's binnenkort nog gemakkelijker

De vzw WijDelen lanceert een aanbod naar bedrijven en organisaties, dat collega's stimuleert om spullen met elkaar te delen.
Collega's helpen elkaar graag!
Collega's helpen elkaar graag!

Delen zorgt voor een toename van de collegialiteit en het versterkt de informele banden. Dit past volledig binnen het nieuwe werken en het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

WijDelen vzw is beheerder van Peerby, een website en app die het mogelijk maakt op snel gebruiksvoorwerpen te lenen bij de buren. Het platform werkt vandaag al goed om buren met elkaar te verbinden zodat ze van elkaar spullen kunnen lenen. Vaak kennen ze elkaar amper, maar toch is er het vertrouwen om iets uit te lenen.

Voordelen van delen

In België zijn al meer dan 20 000 mensen aangesloten bij Peerby. Zij hebben toegang tot meer dan 1 miljoen spullen. Spullen delen maakt mensen gelukkig. Zowel de ontlener is tevreden dat hij iemand kan helpen en de lener is blij met de geboden hulp. De leden doen het dan ook om verschillende redenen:

  • Duurzaam: ze verbruiken minder grondstoffen.
  • Goedkoop: ze hoeven niets te huren of kopen.
  • Sociaal: het levert leuke nieuwe contacten op en versterkt de cohesie tussen medewerkers en afdelingen.

Aanbod voor bedrijven

Het vertrouwen tussen collega’s is nog een stuk groter dan tussen buren. Binnen een jobcontext is samenwerking en elkaar helpen immers van groot belang. Een ander groot voordeel is dat de afstand om iets van elkaar te lenen tot een minimum herleid wordt. Collega's zien elkaar namelijk bijna elke dag. Tussen collega’s zorgt het voor een toename van de collegialiteit en versterkt het de informele banden. Dit past volledig binnen het nieuwe werken en het maatschappelijk verantwoord ondernemen. WijDelen biedt bedrijven heel wat meer dan een internetplatform. We starten met een inspirerende presentatie over het delen van spullen, volgen de activiteiten goed op en rapporteren hierover. Verder lichten we er ook mooie voorbeelden uit.

Geïnteresseerd?

Contacteer ons voor een gesprek over het aankopen van een Peerby-groep voor je bedrijf of organisatie. Ken je een bedrijf dat hierin geïntereseerd is, dan appreciëren wij je doorverwijzing heel erg. Contacteer lieven@peerby.be