Test jij dit alternatief betaalsysteem uit?

Test jij dit alternatief betaalsysteem uit?

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 14/12/2023
In Leuven kun je tot eind december het TransACTIE-betaalsysteem testen bij vier handelszaken die gaan voor een eerlijke wereld.

 

TransACTIE

Het project TransACTIE lanceert een positief alternatief voor de gekende digitale betaalmogelijkheden: een nieuw, eerlijk betaalmiddel waar de samenleving wel bij vaart. Burgers kunnen het systeem zowel met als zonder smartphone gebruiken om digitaal te betalen. Lees meer over het project op de website van Avansa Oost-Brabant.

Na geslaagde tests van het nieuwe TransACTIE-betaalsysteem bij copyshop Duplico en op het IMPACT festival, is op het Food.Film.Fest eind november het startschot gegeven voor een testmaand. Tot eind december kan ook jij dit betaalmiddel testen bij vier Leuvense handelszaken. 

Waarom deelnemen? 

Als jij het nieuwe betaalmiddel TransACTIE test bij de deelnemende Leuvense zaken, help jij mee een digitaal betaalsysteem te ontwikkelen dat 

  • digitaal betalen ook mogelijk maakt voor mensen zonder smartphone
  • jouw privacy respecteert 
  • géén torenhoge transactiekosten aanrekent aan handelaars 
  • winst terug lokaal herinvesteert 

Hoe deelnemen?

Deelnemen kan simpel: 

  • Maak een TransACTIE-account aan 
  • Geniet van een lekkere kop koffie bij Ricki Koffie en Boek of bij koffiebar Blended Minds. Proef van de verse vegetarische keuken van Noordoever aan de Leuvense Vaartkom. Maak snel enkele kopieën maken of print een cadeaubon bij copywinkel Duplico 
  • Betaal met het TransACTIE-betaalsysteem 

Maak nu je account aan

Dus, waar wacht je nog op? Maak nu jouw account aan en ontdek zelf hoe dit nieuwe betaalsysteem jouw lokale handelaars kan ondersteunen. Samen gaan we voor een positief digitaal betaalsysteem.

Maak jouw account aan en check de praktische handleiding voor testers op de website van Avansa Oost-Brabant

 

MEER INFORMATIE 

TransACTIE is een initiatief van Muntuit, Avansa Oost-Brabant, Howest, Happonomy en De Transformisten dat samen met jou — tech-wizard, digitale leek, jong, oud, waardengedreven handelaar — wil onderzoeken hoe we anders kunnen omgaan met (digitaal) betalen, zodat de samenleving er wel bij vaart. 

Het project TransACTIE geniet de steun van de Vlaamse Overheid - departement Cultuur, Jeugd en Media.

Bericht met dank aan Avansa Oost-Brabant. 

 

Ook gepost in: Onze projecten