Duurzaamheidstool voor horeca Heusden-Zolder

Duurzaamheidstool voor horeca Heusden-Zolder

Veronique Sneyaert
geschreven door Veronique Sneyaertlaatst aangepast op 09/04/2015
Na de fairtradeweddingplanner en de fairtradebabyplanner lanceert Heusden-Zolder nu ook de fairtradehorecaplanner. Een gratis online tool waarin horeca uitbaters tips, suggesties en concrete voorbeelden om hun horecazaak duurzaam aan te pakken krijgen.
Fairtrade chocolade met gepersonaliseerd hoesje bij de koffie in CC MUZE

De moderne consument maakt meer en meer duurzame keuzes.  Door fair-trade en duurzame producten aan te bieden maakt de horeca duidelijk dat ze maatschappelijk verantwoord onderneemt en eerlijke handel belangrijk vindt.  Fair-trade en duurzame producten gebruiken en verkopen is een aangename, gewone en gemakkelijke manier om iets te veranderen in de wereld! 

Kwalitatieve fairtradewijnen, exotische fruitsappen, eerlijke koffie maar ook pure producten uit eigen streek en typische producten uit Heusden-Zolder kunnen gemakkelijk op de menukaart gezet worden.  Servetten en placemats in een duurzame papiersoort, tafelstukjes met fairtraderozen of seizoensbloemen geven een zaak dat extra cachet.  Schorten, kokskledij, hemden, polo’s of t-shirts met het logo van de zaak maar dan wel gemaakt in fatsoenlijke werkomstandigheden zorgen ervoor dat een uitbater het verschil maakt.

www.fairtradehorecaplanner.be