Prikkel 2022: Utopische Economie

Prikkel 2022: Utopische Economie

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 07/02/2022
Ben je jong en prikkelbaar? Goed nieuws! Oxfam, Broederlijk Delen en Karma Business nodigen je uit om het huidige economische denken te tackelen, van 18 tot 20 februari in het Scoutshuis in Antwerpen.

Werkt ons huidig economisch model wel naar behoren? Mensen lijden meer en meer onder burnouts en depressies. De sociale ongelijkheid neemt toe. Het klimaat is in crisis. We verliezen ons contact met de natuur. Zou dat allemaal te maken hebben met de zoektocht naar economische groei? En wat is het alternatief? 

Jeugdige verbeeldingskracht is meer dan welkom om die vragen te beantwoorden! Het Prikkelweekend brengt een 20-tal jongeren samen die willen bijleren hoe onze economie menselijker en rechtvaardiger kan worden en die ideeën willen uitwisselen. Bedoeling is om die ideeën vervolgens in een leuk, artistiek jasje te stoppen en te delen met een ruimer publiek. 

Wat?

Workshops, uitwisselingen, debatten en talks van inspirerende sprekers die pleiten voor een utopische economie. Eén inspirerende talk op zaterdag komt alvast van De Transformisten: Jonas Van der Slycken geeft een workshop over alternatieve economische perspectieven. 

>>> Hier vind je het hele programma

Wanneer?

Van vrijdag 18 februari 2022 om 18u tot zondag 20 februari om 16u

Waar?

In het Scoutshuis, Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

Voor wie?

Jongeren tussen 16 en 30 jaar oud die zich willen engageren voor échte verandering.
(Opgelet: als je minderjarig bent heb je toestemming van je ouders nodig)

Inschrijven?

Deelnemen kost 30 euro (incl. overnachten, workshops, eten en een verzekering). Vormt die prijs een hindernis? Dan neem je deel voor 20 euro. Heb je genoeg? Wees solidair met wie minder heeft en betaal 40 euro. In de kostprijs zijn alle workshops, maaltijden, overnachting en verzekeringen inbegrepen. 

>>> Check hier meer informatie

>>> Of schrijf je meteen in

Taal

Nederlands en Frans 

Organisatie

Prikkel is een jaarlijks weekend van Oxfam België, Oxfam-Magasins du Monde en Broederlijk Delen voor en door jong geweld. De editie van 2022 loopt in samenwerking met Karma Business, dat is een samenwerking tussen Oxfam-Wereldwinkels, Stormkop, Jeugddienst Globelink, 11.11.11 en Muzische Workshops. Je kunt Karma Business volgen op Instagram.

De bijdrage van De Transformisten kadert in het voortraject van ons project Omrijk.

Contact

Vragen of opmerkingen mag je sturen naar info@prikkel.net.

>>> Op de hoogte blijven van alle updates over Prikkel kan via het Facebook-event