People Tree-oprichtster bezoekt Gent op 8 maart

Op 8 maart kan je tijdens Fair Fashion Talks 2 deelnemen aan een unieke lezing met Safia Minney, oprichtster en manager van hét pioniersmerk in fairtrade mode: People Tree. Al 20 jaar toont People Tree hoe je door te kiezen voor fairtrade en ecologische kleding, de situatie van miljoenen boeren wereldwijd kan verbeteren.

“Als klein label is het niet makkelijk om een sociaal businessmodel aan te hangen. Maar People Tree is het levend bewijs dat zo’n model wél werkt!”, aldus Safia Minney. De Britse is te gast bij Kirsten Lemaire (StuBru), en demonstreert haar nieuwste collectie met modellen in de zaal. Fair Fashion Talks#2 is een unieke kans om haar te ontmoeten, haar verhaal uit eerste hand te horen en met haar in gesprek te gaan.

FAIR FASHION TALKS #2
Dinsdag 8 maart, 20u
Vooruit Gent
Inkom: 5 Euro. Tickets via www.vooruit.be
Organisatie: Gent Fair Trade i.h.k.v. Mind the Book en Belmundo Noord-Zuid-maand
Meer info via het Facebook-event

Waarom kiezen voor duurzame mode?

Het lijkt iets kleins: kiezen voor een T-shirt of jurk die bestaat uit biologisch katoen. Maar het maakt een groot verschil aan de andere kant van de wereld. De ecologische impact van de mode-industrie is enorm. De conventionele katoenproductie heeft een desastreus effect op landbouwers, hun gezondheid en het milieu. Zwaar gebruik van pesticiden reduceert de biodiversiteit, verstoort ecosystemen en vervuilt het grondwater. De kledingindustrie verbruikt een immense hoeveelheid water. Het vergt bijvoorbeeld ongeveer 2000 liter om een T-shirt te produceren met conventionele katoen. Biologische en fairtrade katoen heeft in de Indische staat Gujarat bijgedragen tot een reductie van de waterconsumptie met 60 procent. Dit toont hoe je door te kiezen voor fairtrade en ecologische kleding de situatie van miljoenen boeren wereldwijd kan verbeteren. People Tree doet dit al meer dan 20 jaar, en met succes.