27 augustus: True Cost documentaire over de kledingindustrie

27 augustus: True Cost documentaire over de kledingindustrie

Jonathan Janssens
geschreven door Jonathan Janssenslaatst aangepast op 20/08/2015
Donderdag 27 augustus kan in je Studioskoop Gent gaan kijken naar True Cost, een documentaire over de kledingindustrie. Schone Kleren Campagne zal de film kort kaderen en reikt je tools aan om zelf in actie te schieten
The True Cost
The True Cost

True Cost is een documentaire over de impact van de mode-industrie op mensen en op onze planeet.  De film neemt je mee op wereldreis, van de exclusieve catwalks tot de uithoeken van sloppenwijken, en geeft het woord aan invloedrijke opiniemakers, waaronder Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva. True Cost geeft een unieke inkijk in de levens van vele mensen die onze kleren maken. Sara Ceustermans van de Schone Kleren Campagne zal de film kort kaderen en reikt je tools aan om zelf in actie te schieten. Want als consument heb je echt wel wat hefbomen in handen.

Waar en wanneer?

Donderdag 27 augustus, 19u30
Studio Skoop, St-Annaplein, Gent
Tickets: 7,30 Euro / 9,50 E / vvk: 7+1 Euro -  via Uitbureau Gent, www.uitbureau.be
truecostmovie.com
Bekijk de trailer van de film onderaan dit artikel

Actie voor schonen kleren aan Primark Gent

De Schone Kleren Campagne komt op voor betere arbeidsomstandigheden in de kledingsector wereldwijd. Op 27 augustus om 10u voert de Schone Kleren Campagne actie aan de nieuwe Primark winkel op de hoek van de Langemunt en de Vrijdagsmarkt, Gent. Als exponent van de fast fashion, oefent Primark een constante neerwaartse druk uit op de prijzen in de hele sector. Het gevolg? Kledingarbeidster werken in onmenselijke omstandigheden, aan extreem lage lonen en aan een hels tempo. Door mee te doen aan deze actie, kan je je macht als consument gebruiken om te pleiten voor een eerlijke, menselijke kledingindustrie. Afspraak op 27 augustus om 10 u aan het standbeeld van Jacob van Artevelde op de Vrijdagsmarkt, Gent.
www.schonekleren.be