O'leaz: Tinder voor het (ver)huren van spullen

O'leaz: Tinder voor het (ver)huren van spullen

Tom Surinx
geschreven door Tom Surinxlaatst aangepast op 30/09/2015
O’leaz is een nieuw samenwerkingsinitiatief van Belgische makelij. Het is een plek waar particulieren alledaagse en minder alledaagse voorwerpen huren en verhuren. Laat de spullen die je niet (meer) gebruikt geld opleveren. Of consumeer slim en betaal alleen de huur voor dingen die je maar af en toe nodig hebt. Of zoals ze bij o’leaz zeggen: “Leasy peasy!”
o'leaz

O'leaz maakt gebruik van een feature, gebaseerd op de beruchte dating-app Tinder. Die maakt het mogelijk om binnen een bepaalde radius een ‘match’, of iemand die aan je zoekopdracht voldoet, te vinden.

Iedereen heeft wel spullen op zolder, in de kelder of in de garage liggen die zelden gebruikt worden. Of, een nieuwe aankoop die niet volledig aan je verwachtingen voldoet. In het eindeloze aanbod van online zoekertjes kan je vaak dingen (ver)kopen, maar niet (ver)huren. “Niemand verspilt graag geld”, weten ze bij o'leaz. Neem daarbij dat het internet steeds meer mensen met elkaar verbindt en een nieuw concept is geboren: o’leaz. De website maakt gebruik van een handige feature, gebaseerd op de beruchte dating-app Tinder. De app maakt het mogelijk om binnen een bepaalde radius een ‘match’, of iemand die aan je zoekopdracht voldoet, te vinden.

Snel, simpel en veilig

In enkele muisklikken maak je een account. Op basis van je woonplaats krijg je onmiddellijk aanbiedingen te zien van verhuurders dichtbij jou in de buurt. Je kan ook je eigen potentiële goudmijn starten en producten of diensten aanbieden voor verhuur, in plaats van er niets mee te doen. Een handig alternatief voor wie snel en eenvoudig een centje bij wil verdienen. Bovendien zijn betrouwbaarheid en veiligheid twee grote pijlers. Alle transacties gebeuren via online betaalsystemen zoals PayPal of andere erkende betalingsdiensten. Om alles vlot te laten verlopen, voorziet de website voorbeeldcontracten die gebruikers kunnen downloaden en gebruiken. Als o’leaz gebruiker maak je deel uit van een (h)echte community en kan je rekenen op de hulp van een gemotiveerd team, dat altijd voor je klaarstaat.

Een (h)echte community

Tot slot mikt de website niet enkel op de producten en diensten van de aanbieders, maar ook op het sociale aspect: “sharing is caring”. Door gebruik te maken van de website, bouw je relaties op met mensen in je buurt. De achterliggende boodschap is om niet enkel je digitale, wat vandaag de dag steeds meer gebeurt, maar ook je persoonlijke netwerk uit te breiden.

 

o'leaz