Vind je weg in de Vlaamse deeleconomie

Dankzij deze metrokaart-achtige infografiek, is het makkelijker dan ooit om je weg te vinden in de Vlaamse deeleconomie. De kaart is onderdeel van het nieuwe e-boek Product <-> Dienst, dat weergeeft op welke manieren de circulaire economie begint te leven in Vlaanderen en Europa.

Legende

Elke kleur staat voor een bepaalde sector waarvan we in ons dagelijks leven gebruik maken: Blauw (gedeelde mobiliteit voor wagens), Paars (gedeelde mobiliteit voor fietsen), Geel (gedeelde vormen van reizen en toerisme), Lichtgroen (vormen van crowdfunding), Donkergroen (gedeelde vormen van tuinieren, voedsel kweken en koken), Lichtgrijs (manieren van kennisdelen), Donkergrijs (delen en ruilen van goederen) en Roze (gedeeld wonen en werken).

Gratis e-boek Product <-> Dienst

De infografiek is onderdeel van het gloednieuwe e-boek 'Product <-> Dienst – Innovatie in de circulaire economie', een initiatief van Plan C. Het boek toont hoe de circulaire economie in Vlaanderen en Europa begint te leven, welke de kansen zijn en hoe organisaties er nu al in de praktijk mee aan de slag gaan. Het brengt ideeën, cases, nationale en internationale kennis over de circulaire economie samen tot een coherent verhaal in tekst, beeld, videofragment en infografiek. Je kan het e-boek gratis lezen en downloaden op eboek.plan-c.eu.

Crowdfunding en crowdsourcing

Het e-boek is het resultaat van samenwerking binnen de hele Plan C Community. Enkel dankzij crowdfunding (voor de technische realisatie) en crowdsourcing (voor de inhoud) kon Planc C de unieke publicatie realiseren. Ook Netwerk Bewust Verbruiken verleende een bijdrage.