Lili Bulk

Makkelijk, snel, lekker én goed voor de planeet! - Ontdek Lili Bulk als Mei Plasticvrij-changemaker.

Wat is het?

Lili Bulk is een jong Brussels bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van zoete (carrot cake! Chocoladeballetjes!) en hartige (burgers, risotto…) bakmixen. Lekker, snel klaar én 100% biologisch. De ingrediënten worden in bulk aangekocht en vervolgens als bakmix verpakt in glazen statiegeldbokalen. De winkel neemt de bokalen terug, ze worden gewassen en gevuld met een nieuwe bakmix.

Waarom?

Verpakkingen vreten grondstoffen en energie en meestal gooien we ze direct weg. Een groot deel van de voedingsverpakkingen bestaan uit plastic, en dan nog van ‘het slechte soort’: een mix van plastics of een mix van materialen waardoor ze onrecycleerbaar worden. Enige oplossing die dan rest is verbrandingsoven of stort.

De glazen bokalen van Lili Bulk worden telkens opnieuw gebruikt (nadat ze professioneel zijn afgewassen). De bokalen worden al gevuld voor ze in de winkel liggen, wat de klant tijd en werk bespaart. Aangezien gekozen wordt voor lokale en biologische producten is je aankoop bovendien nog eens extra milieuvriendelijk.

Wie trekt het?

Samen voor minder afval!

De oprichters, Florence en Aurélie, beide moeders van 3 kinderen, zijn fan van een duurzame en familiale keuken. Door hun systeem van statiegeld bokalen proberen zij consumenten een alternatief aan te bieden.

“Werken met wegwerp zou veel gemakkelijker zijn. Wij leveren echt pionierswerk om winkels en klanten te overtuigen, maar we geloven dat herbruikbaar de enige manier is.”

Trots op…

“Lili Bulk kon tot nu toe al 200.000 verpakkingen vermijden.

Lili Bulk is laureaat BE CIRCULAR 2019 dankzij hun project GROW. Het was ook het geval in 2017.

  

Facebook: @lilibulkshop | Instagram: @lilibulk | Website: www.lili-bulk.com

 

In het kader van Mei Plasticvrij 2020 - lees meer info en doe mee via info.meiplasticvrij.be