Kudzu

Kudzu

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 29/04/2020
Kudzu wil tonen dat een ecologische levensstijl kan samengaan met mooie, toffe producten - in de kijker als Mei Plasticvrij-changemaker.

Wat is het?

De eco-webshop in Brugge is al sinds 2009 een vaste waarde. Je vindt er een uitgebreid gamma van ecologisch producten voor alle dag: van drinkflessen, bamboe tandenborstels en shampoo bars tot wasbare luiers.

Waarom?

In hun zoektocht naar milieuvriendelijke producten stelden oprichters Millie en Valentijn in 2008 vast dat er wel aanbod was maar dat het moeilijk te verkrijgen was. Dat moest anders, vonden ze. Kudzu was geboren. De webshop bewijst bovendien dat eco-producten niet saai of raar hoeven te zijn. “Ons aanbod is kwalitatief en oogt mooi. We willen mensen inspireren om hun steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.”

Wie trekt het?

Plasticvrij gepakt en gezakt, dat doen wij!

Millie Hemelsoen en Valentijn Vyvey: “We zijn altijd al met ecologie bezig geweest. We hebben geen auto. We zijn vegetariër, eten biologisch, wassen met ecologische producten en wonen in een ecohuis." 

"Ook in ons bedrijf staat menselijkheid en respect voor alles wat leeft op de eerste plaats. Zo is het wel eens mogelijk dat we telefonisch even niet bereikbaar zijn omdat we graag tijd met onze kinderen doorbrengen. We streven naar een evenwicht tussen werk en ontspanning.”

Trots op…

“Onze groene levenswijze loopt door in de werking van ons bedrijf. Bij alles wat we doen staan we stil bij de impact op het milieu. Plastic afval vermijden is voor ons een belangrijke drijfveer. Onze pakketten worden verstuurd in hergebruikte dozen, dichtgeplakt met papieren plakband en met oud krantenpapier als opvulmateriaal. We gebruiken uitsluitend gerecycleerd papier, ook voor enveloppen en etiketten. Onze inspanningen werden in 2017 bekroond met de BeCommerce Green & Circular Award, waarmee we ons de meest ecologische webwinkel van België mochten noemen.”

 

Facebook: @kudzu.be | Instagram: @kudzushop | Website: www.kudzu.be

 

In het kader van Mei Plasticvrij 2020 - lees meer info en doe mee via info.meiplasticvrij.be