Kies je bewust welke economie je doet groeien? - COSH!

Kies je bewust welke economie je doet groeien? - COSH!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 20/03/2021
Netwerk Bewust Verbruiken heet voortaan De Transformisten en opent graag het gesprek over een maatschappij die welzijn boven groei plaatst met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'. Dit is het antwoord van COSH!, het platform voor duurzame mode
Soraya Candido en Niki de Schryver - COSH!

 

Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten. Samen met een community van Transformisten –bewuste burgers, duurzame burgerinitiatieven, onderzoekers, activisten, circulaire ondernemers– willen we een economie van genoeg vormgeven. Die garandeert een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van mens en planeet. Ons gesprek start met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'.

  

Hoeveel is genoeg?

We vroegen het ook aan COSH!, het platform voor duurzame mode opgericht door Niki de Schryver. Onder de noemer 'conscious shopping made easy' verzamelen Niki en haar team van COSH! informatie over milieu- & mensvriendelijke merken en winkels waar je eco en fair fashion en accessoires kunt vinden. In coronatijden kwamen daar tips bij om online en bewust te shoppen bij lokale winkels. 

Zo vertaalt COSH de vraag 'Hoeveel is genoeg?': 

 

"Hoeveel is nodig voor een menswaardig leven? Hoeveel wil je besteden? Kies je bewust welke economie je doet groeien? In welke mensen of productketens je investeert? Ik geloof dat we samen betere keuzes kunnen maken: minder spullen van betere kwaliteit, duurzamer gemaakt, vrij van slavernij.”
Niki de Schryver - oprichter van COSH!

"Wat is voldoende transparantie? De modesector moet durven te communiceren over wat goed gaat, en wat niet. Enkel zo kunnen consumenten een juiste duurzame keuze maken."
Soraya Candido - expert duurzaamheid en circulaire economie bij COSH!

"We dromen van een 100% ethische en circulaire mode-industrie, waar arbeiders een waardig loon krijgen en afval onbestaande is. Door consumenten naar duurzame mode te gidsen, willen we de shift naar een ethische en circulaire mode-industrie versnellen."
COSH!

 

Meer informatie 

Alle informatie op cosh.eco

 

Ook gepost in: Genoeg