Is jouw evenement duurzaam? Win de Groene Vent!

Is jouw evenement duurzaam? Win de Groene Vent!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 16/04/2018
Met de gratis OVAM GroeneVentscan licht je jouw evenement volledig door op vlak van duurzaamheid. De tool is bruikbaar voor festivals, indoop evenementen, sportmanifestaties, parkfeesten, stadsfestivals, fuiven, stoeten, processies en markten. Krijgt jouw event dit jaar de felbegeerde GroeneVent Award 2018, die je beloont voor jouw duurzaamheid?
Winnaars van de Groene Vent © OVAM

De Groene Vent schuimt al sinds 2010 alle festivals, sportmanifestaties, fuiven, stoeten, markten en andere openbare evenementen af om hen te helpen bij het verduurzamen van hun evenement. Op basis van zijn ervaring ontwikkelde hij de Groeneventscan, een vlotte online toepassing die de organisator helpt zijn evenement te verduurzamen. 

Verduurzaam jouw evenement met de Groeneventscan

Scan jouw event op duurzaamheid

De online GroeneVentscan is een vlotte webtoepassing waarin je aanvinkt welke maatregelen je neemt inzake afval, energie, catering, ruimtegebruik, mobiliteit en materialengebruik. Als resultaat krijg je een doel- en resultatenrapport met scores en tips. Bovendien krijg je een visuele voorstelling van jouw score met een scanroos die je vlot kan delen op sociale media. Zo toon je de buitenwereld dat je goed bezig bent. Vink op het einde van de scan meteen aan dat je meedingt naar de GroeneVent Award en wie weet word je wel het duurzaamste evenement van Vlaanderen!

Win de Groene Vent voor jouw event

Organiseer jij een evenement? Doe de GroeneVentscan van OVAM en maak kans op de felbegeerde GroeneVent award en een mooie geldprijs. OVAM verdeelt een prijzenpot van 10.000 euro onder winnaars uit 3 categorieën:

  • Kleine evenementen (500 tot 3.000 bezoekers) – 1.000 euro
  • Middelgrote evenementen (3.000 tot 15.000 bezoekers) – 3.000 euro
  • Grote evenementen (meer dan 15.000 bezoekers) – 6.000 euro

Een jury met experts uit de milieu- en evenementensector beoordeelt de ingediende dossiers. De jury baseert zich op scores uit de GroeneVentscan en houdt rekening met de inspanningen van de organisatoren en hun bezoekers. Dien uw kandidatuur in voor 30 september en maak kans op deze mooie prijs.

Hier vind je meer informatie over de wedstrijd.