Groene Sleutel, het ecolabel voor toerisme en recreatie

Groene Sleutel, het ecolabel voor toerisme en recreatie

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 07/09/2016
De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische adressen. Het wordt uitgereikt aan toeristische bedrijven die zorgvuldig omspringen met water, energie en afval, zonder toe te geven op vlak van comfort.
Groene sleutel green key ecotoerisme
Het Groene Sleutel-logo

Kwaliteitslabel

Steeds meer toeristen laten hun logiekeuze bepalen door de duurzaamheid ervan. Toeristische ondernemers investeren daarom steeds vaker in het aanbieden van milieuvriendelijke logies. Het kwaliteitslabel Groene Sleutel geeft de toeristische ondernemer de erkenning die hij verdient. Toeristische adressen die het keurmerk kunnen ontvangen zijn campings, gastenkamers, hotels, jeugdverblijven, meetinglocaties, vakantiecentra en vakantiewoningen.

Toeristische adressen die het keurmerk kunnen ontvangen zijn campings, gastenkamers, hotels, jeugdverblijven, meetinglocaties, vakantiecentra en vakantiewoningen.

Meetbare criteria

Toeristisch ondernemingen met een Groene Sleutel voldoen aan een hele reeks criteria inzake energie, water en mobiliteit. Ze hebben een ambitieus milieubeleidsplan en milieubewuste medewerkers. Ze springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en -sortering en sporen hun gasten aan tot milieubewust gedrag. De uitbaters organiseren activiteiten in het thema duurzaamheid en hebben oog voor groenonderhoud, voldoende open ruimte en duurzame mobiliteit. Bovendien moeten ze elk jaar opnieuw aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en de toeristische sector kent het label toe.

Internationaal programma

De Groene Sleutel maakt deel uit van het 'Green Key'-programma, het internationale ecolabel dat uitgaat van de Foundation for Environmental Education (FEE). In Vlaanderen wordt de Groene Sleutel beheerd door Bond Beter Leefmilieu, met steun van Toerisme Vlaanderen.

Meer info?

Op www.groenesleutel.be kan je de ongeveer 100 Vlaamse accomodaties opzoeken die het keurmerk mogen uitdragen.

Ook gepost in: Producten & Diensten