Expo Ecopolis in Bredene opent deuren van 22 juni tot 14 september

Expo Ecopolis in Bredene opent deuren van 22 juni tot 14 september

Greenpeace Belgium
geschreven door Greenpeace Belgiumlaatst aangepast op 07/09/2016
Van 22 juni tot 14 september loopt in Bredene de interactieve tentoonstelling Ecopolis. Je maakt er kennis met visionaire duurzame ideeën, ingenieuze concepten en eenvoudige dingen waarmee je zelf mee aan de slag kan. De expo wordt georganiseerd door Greenpeace en de gemeente Bredene.

Onze consumptiemaatschappij botst tegen haar limieten. We staan voor de grootste uitdaging van deze tijd: de klimaatverandering. Maar net tegen die grimmige achtergrond zien we overal tekenen van hoop. Mensen gaan zelf voedsel telen, energie opwekken met hernieuwbare bronnen, huizen doorgedreven isoleren, zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets doen: deze duurzame (r)evolutie is al aan de gang.

Wormen houden in de keuken, een stoofschotel laten garen zonder vuur... Tijdens de tentoonstelling ontdek je wat allemaal mogelijk is om energie te besparen.

Van wormen tot een velomobiel

Wat dacht je van wormen houden in de keuken, naar het toilet gaan zonder door te spoelen of een stoofschotel laten garen zónder vuur? Heb je al gehoord van een groot Europees netwerk van hernieuwbare energiebronnen? En wat is een velomobiel? Je ontdekt het allemaal op Ecopolis. Energie besparen loopt als een groene draad doorheen de tentoonstelling. Minder stroom verbruiken door ledverlichting te kiezen. Minder stoken door beter te isoleren. Minder olie verbruiken door de fiets of, waarom niet, de velomobiel, te nemen. Maar minder is ook meer. Meer geld dat je uitspaart, en zeker en vast meer levenskwaliteit die je ervoor in de plaats krijgt.

Activiteiten in Bredene

Naast de vaste tentoonstelling worden er in en rond Bredene ook een aantal activiteiten georganiseerd. Zo is er een avond met lezingen over onze energietoekomst, kan je meevaren naar een windmolenpark of groen lachen op de comedyavond in september. Je kan ook komen uitblazen op het Greenpeace eiland op het Afro C festival.

Praktische info

Ecopolis Expo
Dagelijks open van 22 juni tot 14 september 2014
Centrum Staf Versluys, Kapelstraat 76, 8450 Bredene
www.ecopolis-expo.be

Ook gepost in: Huis & Energie