Het Fair Fashion Fest viert eerlijke mode

Het Fair Fashion Fest viert eerlijke mode

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/04/2018
Kom op zondag 29 april naar het Fair Fashion Fest in Gent en wordt ondergedompeld in de wereld van eerlijke mode. Op deze 3e editie van dit modefestival heeft Gent Fair Trade een uitgebreid programma klaarstaan: workshops, boeiende infosessies, een modeshow, advies over eerlijke kledij en een modemarkt. Wees erbij en geef een zet aan de mode van morgen!
© Gent Fair Trade

Op zondag 29 april sluit Gent Fair Trade de Fashion Revolution Week af met hét festival voor eerlijke mode. Geniet van een dag boordevol workshops, boeiende infosessies en handig advies over eerlijke kledij. Laat je verrassen door de indrukwekkende modeshow. Ontdek nieuwe collecties en merken, originele accessoires en leuke schoenen op de fair fashion markt. Wees erbij en geef een zet aan de mode van morgen.

Kom naar het Fair Fashion Fest en geef een zet aan de mode van morgen

Op dit festival vind je – naast een uitgebreide collectie kledij en accessoires – een stevige brok informatie en debat over de problemen in de kledingindustrie, en over mogelijke oplossingen hiervoor.

Wear The Change

De voorbije twee edities van het Fair Fashion Fest heeft organisator Gent Fair Trade getoond dat er een ruim aanbod aan alternatieven voorhanden is, en dat deze modieus en betaalbaar zijn. Met ‘Fair is the new black’, de slogan van het tweede Fair Fashion Fest, legden ze hier extra de nadruk op.

Met het thema van dit jaar ‘Wear The Change’ gaan ze voor een activerende boodschap: "We willen dat elke bezoeker de boodschap mee krijgt dat de mode-industrie kan veranderen, en wij zelf die verandering mee kunnen aandrijven door kleding te dragen die ethisch en ecologisch geproduceerd werd. Fair Fashion dragen is een oproep voor die verandering. Dit sluit naadloos aan bij de boodschap die gebracht wordt tijdens de internationale Fashion Revolution-campagne 'We are Fashion Revolution', zeggen de organisatoren.

Kom jij ook naar het Fair Fashion Fest?

  • Zondag 29.04.2018 van 12 tot 18 uur in het MIAT in Gent
  • www.fairfashionfest.be
  • Wil jij meewerken als vrijwilliger, of vind je dat jou merk/winkel een plaats verdient op het Fair Fashion Festival? Mail dan naar info@gentfairtrade.be.

 

-Fair Fashion Fest is een initiatief van Gent Fair Trade, een partnerschap tussen Stad Gent en Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum-

© Gent Fair Trade