Ontdek eerlijke mode in Antwerpen

Ontdek eerlijke mode in Antwerpen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 04/04/2018
"Buy less, choose well & make it last", dat is het motto van Bie Noé, de vrouw achter B.right. Met haar B.right tours neemt ze jou mee door Antwerpen op zoek naar eerlijke mode en slow fashion. Je leert een hele nieuwe generatie aan kleren kennen die wél gemaakt worden in goede omstandigheden én met respect voor onze planeet.
© B-right

"Buy less, choose well & make it last"

Bie heeft altijd al iets met kleren gehad. Zes jaar geleden (2 jaar na het instoren van de kledingfabriek Rhana Plaza in Bangladesh) las ze het boek Talking Dress van Marieke Eyskoot. Zo kwam ze tot haar ontzetting te weten dat net dat wat ze zo mooi vond een heel lelijk kantje heeft. Zowel voor mens als milieu is de impact van de mode-industrie zwaar. "Voor iemand als ik die altijd een intense band had met kleding en stijl gaf dit boek een wrange nasmaak. Ik besloot nooit meer een fast fashion keten binnen te stappen. Dit bleek vijf jaar geleden geen evidente keuze. Het aanbod voor mooie en betaalbare kleding gemaakt met respect voor mens en natuur was beperkt. Het bleek ook een heel complex verhaal te zijn. Zoals vaak was het niet enkel zwart en wit maar ook wel wat grijs", zegt Bie.

Ik leerde begrippen als slow fashion kennen en begon minder en bewuster te kopen

De afgelopen vijf jaar ontdekte Bie dat het ook anders kan. "Ik leerde begrippen als slow fashion kennen en begon minder en bewuster te kopen. Maar ik leerde ook een hele nieuwe generatie aan kleren kennen die wél gemaakt worden in goede omstandigheden én met respect voor onze planeet. Ik maakte mijzelf het principe ‘buy less, choose well and make it last’ eigen."

Met haar B.right tour wil ze jou meenemen in haar ontdekkingstocht naar slow fashion. "De laatste jaren ontdekte ik heel veel mooie, nieuwe merken. Velen ontstonden uit de passie om het beter te doen. Je ontdekt het verhaal achter slow fashion, de winkels en uiteenlopende merken die deze filosofie centraal stellen. Vooraleer je op ontdekking gaat in de winkels, geeft Bie een infosessie van een uurtje om het verhaal rond duurzame mode te kaderen."

Schrijf je in voor een B.right tour in Antwerpen

Schrijf je nu in en word deel van dit leuke, nieuwe verhaal. Tours met * starten in Berchem. Nadien fiets je samen naar het centrum. Andere tours starten in het centrum. Voor groepen van 10 maakt Bie wandelingen op maat. Meer info en data voor de B.right tours vind je hier. De volgende tours vinden plaats op zaterdag 21, zaterdag 28 april en zaterdag 19 mei.

 

www.b-right.org

© B-right