Geen Spaghettislag maar Brussel Helpt gaat door!

Geen Spaghettislag maar Brussel Helpt gaat door!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 20/11/2020
De opbrengst van Brussel Helpt gaat dit jaar naar Babytheek Brussel! Doe je mee?
foto Saskia Vanderstichele

 

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van nieuwszender BRUZZ en partners. Dit jaar kiest Brussel Helpt ervoor om Babytheek Brussel te steunen. Daar zijn we natuurlijk superblij mee, zoals je hier kunt lezen.

De Babytheek is een bibliotheek voor babyspullen, een handig uitleensysteem voor spullen die je maar kort nodig hebt. Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen… De Babytheek is hét antwoord voor jonge gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal. Lees meer op www.babytheek.be.

De allereerste Babytheek opende in 2018 de deuren in GC Elzenhof in Elsene (Brussel). Het initiatief oogstte meteen succes. In Vlaanderen volgden al 10 steden en gemeenten het voorbeeld van Babytheek Elzenhof. Dat aantal blijft groeien...

Ook in Brussel wil de Babytheek heel graag uitbreiden, om meer jonge gezinnen te kunnen bereiken, ook op andere Brusselse locaties. Met de steun van Brussel Helpt wordt dat mogelijk.

Wil je meedoen en Babytheek Brussel steunen?

Vanwege de aanhoudende coronacrisis kan “de Grootste Spaghettislag ter Wereld” van BRUZZ & co, gepland op 28 november in take-away versie, niet doorgaan. Mensen die al een spaghetti besteld hadden, kunnen hun geld terugvragen of omzetten naar een donatie. Ook wie zich nog niet had aangemeld, kan Brussel Helpt en dus Babytheek Brussel blijven steunen.

Doneer een Babytheek-abonnement en help zo Babytheek Brussel verder groeien!

>>> Doneren kan tot en met vrijdag 27 november 2020 om 17 uur

>>> Lees meer op brusselhelpt.be

Alvast veel spullen ingezameld

Brusselaars konden Babytheek Brussel ook een duw in de rug geven door goede babyspullen te doneren op “de Grootste Inzamelactie van Babyspullen ter Wereld“. Die actie vond plaats vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2020 op 16 verschillende plaatsen in Brussel. De inzamelactie was een groot succes. De initiatiefnemers konden een vrachtwagen vol babyspullen ophalen. “Hiermee kunnen we een mooie catalogus maken voor de nieuwe babytheek die we willen opstarten”, zei Sarah Van Riel van de Babytheek Brussel daarover. “Onze grote droom is om in elke gemeente een babytheek te hebben, zodat elk gezin toegang heeft tot de babytheek.