Karlien huurt duurzame babykleren via een kledingabonnement

Karlien huurt duurzame babykleren via een kledingabonnement

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/10/2017
Karlien is mama van Oona (1,5 jaar) en Titus (3,5 jaar). Sinds een jaar huurt ze iedere maand vijf kledingstukken via de kledingbib Happy Kiddo. “Mijn dochter beschikt op elk moment over duurzame kleren in de juiste maat. Ik ben fan!” Ontdek Happy Kiddo tijdens het Repair & Share Fest, op 18 november in Gent.
© Happy Kiddo

Een jaar geleden ging Happy Kiddo van start, een kledingabonnement voor kinderen. Na een jaar is Karlien - gebruikster van het eerste uur - nog steeds erg enthousiast: “Het systeem werkt een beetje zoals een bibliotheek: op basis van een maandelijkse abonnementsprijs kan je telkens 5, 10 of 15 kledingstukken ontlenen. Wil je één of meerdere stukken ruilen, bijvoorbeeld omdat ze te klein zijn geworden of omdat je zin hebt in iets anders, dan kan je aan het begin van elke maand een nieuwe keuze maken via de website. Wanneer de nieuwe bestelling aan huis geleverd wordt, geef je de oude kleren gewoon terug mee. Handig, vooral omdat alles online gebeurt vanuit je luie zetel.”

Happy Kiddo werkt zoals een bibliotheek: op basis van een maandelijkse abonnementsprijs kan je kledingstukken ontlenen

Wat trok je over de streep om in het systeem stappen?
“In de eerste plaats omdat ik hou ik van de merken die Happy Kiddo aanbiedt. Oprichtster Sophie kiest enkel duurzame en kwalitatief sterke merken met mooie designs. Zelf vind ik niet gemakkelijk kinderkleren die aan al deze criteria voldoen en als ik er dan toch ontdek, zijn ze vaak te duur voor de korte periode dat Oona ze maar kan dragen. Happy Kiddo doet al dat opzoekwerk voor mij én ik beschik op elk moment over kleren in de juiste maat. Een win-win. Ik heb gekozen voor een abonnement van vijf stuks. Die zie ik als een mooie aanvulling op de kinderkleren die ik van vrienden mag lenen en de basisstuks die ik zelf koop, zoals rompers, T-shirts en broeken. De combinatie maakt het leuk. Wanneer ik alle kleren nieuw zou kopen, zou ik me veel schuldiger voelen. Nu weet ik dat er nog veel andere kindjes van zullen genieten of al genoten hebben.”

Kan je jezelf vinden in de kleren die Happy Kiddo aanbiedt?
“Sommige merken liggen me uiteraard meer dan andere. Ik kies meestal stukken uit de collecties van nOeser, Lily Balou en My Sweet Potatoe. Dat vind ik persoonlijk hele mooie merken die helemaal mee zijn met de mode. Ze zien er ook redelijk tijdloos uit en kunnen bijgevolg verschillende seizoenen meegaan. Niet onbelangrijk, omdat de kleren toch vaak doorgegeven worden. Ik merk dat jonge ouders vaak niet op het abonnement intekenen omdat ze het vrij duur vinden. De kostprijs lijkt op het eerste gezicht misschien veel, maar als je uitrekent hoeveel een nieuw stuk van dit soort duurzame merken kost en hoe lang je het uiteindelijk maar kan dragen, dan is de prijs echt heel redelijk. Het feit dat je ook elke maand kan wisselen en je kindje dus altijd de juiste maat draagt, vind ik veel geld waard.”

Ook geïnteresseerd in een kledingabonnenment voor je kleine spruit?
Surf dan naar www.happykiddo.be of kom luisteren naar de lezing die oprichtster Sophie Devolder geeft tijdens het Repair & Share Fest, op 18 november in Gent.

 

Het Repair & Share Fest is hét feest van repareren, maken en delen. Kom op zaterdag 18 november naar NEST (de oude stadsbib in Gent) en laat je inspireren! Dit staat er op het programma: een inspiratiemarkt met tal van initiatieven rond repareren, maken en delen, een gezellig geefplein, een Repair Café XXL, een Repair Battle, boeiende sprekers en workshops voor jong en oud. Ontdek hier het volledige programma.

© Happy Kiddo