Fotowedstrijd: Experience Forests, Experience PEFC

Fotowedstrijd: Experience Forests, Experience PEFC

PEFC Belgium
geschreven door PEFC Belgiumlaatst aangepast op 24/04/2018
Na het overweldigend succes van vorig jaar, vindt van 22 april tot en met 5 juni 2018 de tweede editie van de grote fotowedstrijd ‘Experience Forests, Experience PEFC’ plaats. PEFC-organisaties uit meer dan 20 landen wereldwijd slaan de handen in elkaar en organiseren gelijktijdig een grote fotowedstrijd met als doel duurzaam bosbeheer te promoten en te sensibiliseren voor een verantwoord aankoopgedrag van hout en papier.
© Canva

Aan wat denk jij als je aan bossen denkt? Misschien wel aan boshyacinten die zorgen voor een paarse gloed, een kampeerweekend met de scouts, een eekhoorntje dat zich verschuilt in een boom, dat rode stipje dat een paddenstoel blijkt te zijn, bladeren aan de bomen die verkleuren, een bosbeheerder die de bomen hamert... We kunnen onze groene longen niet genoeg in de kijker plaatsen, want hoe meer we ervan gaan houden, hoe meer we ze zullen respecteren.

Breng onze bossen in beeld

De opdracht voor zowel amateur- als professionele fotografen is eenvoudig: breng onze bossen in beeld en toon ons wat ze voor jou betekenen en hoe jij ze beleeft. Het thema is dus zeer ruim en kan zowel boslandschappen, bomen, dieren, bloemen, mensen... omvatten, maar zeker ook producten die afkomstig zijn uit bossen, zoals architecturale pareltjes in hout of papieren kunstwerken.

Deelnemen kan door de foto, liefst in hoge resolutie, te posten op Instagram onder de hashtag #experienceforestscontest2018, gevolgd door @pefcbelgium. Vergeet ook niet @pefcbelgium te volgen om geldig deel te nemen. Speciaal voor de wedstrijd werd er ook een microsite uitgewerkt: www.pefc.photo. Je vindt er alle info over de wedstrijd.

De wedstrijd wordt afgetrapt op 22 april 2018 (Internationale Dag van de Aarde) en loopt tot 5 juni 2018 (Internationale Dag van het Milieu). De Belgische winnaars worden ten laatste op 16 juni bekendgemaakt.

Samenwerking met de KBBM

Dit jaar gaat PEFC Belgium voor deze wedstrijd een samenwerking aan met de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij. Beide organisaties streven naar duurzaam bosbeheer en willen de pracht van onze bossen in beeld brengen. Bij de KBBM zal de wedstrijd resulteren in een kalender die aan alle PEFC-gecertificeerde boseigenaars en partnerorganisaties wordt bezorgd.

Schitterende prijzen

De Belgische deelnemers maken kans op volgende prijzen:

  1. Ontdekkingsweekend in de Ardennen! Geniet van de rust temidden de Ardense bossen en ga ‘s nachts op stap met een natuurgids om het burlen van de herten mee te maken; een unieke belevenis.
  2. Een jaarabonnement op het tijdschrift National Geographic; (foto)journalistiek van de bovenste plank voor wie houdt van natuurpracht.
  3. Het Mölkky outdoor spel, vervaardigd uit PEFC-gelabeld hout uiteraard.

Op internationaal vlak zijn er ook prijzen en je kunt meedingen naar de '2018 PEFC Photographer of the Year Award'

Alle info op www.pefc.photo

© PEFC