Gids toont verkooppunten van duurzame houtproducten

Gids toont verkooppunten van duurzame houtproducten

PEFC Belgium
geschreven door PEFC Belgiumlaatst aangepast op 12/03/2015
De tweede editie van de ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven’ rolde zopas van de persen. Deze gids bevat de gegevens van alle bedrijven die producten kunnen produceren en verkopen met het PEFC-label. Een nuttig instrument voor al wie duurzaam wil aankopen.

Bij de keuze van hout en papier is het belangrijk om aandacht te besteden aan de oorsprong van de producten. Wanneer deze afkomstig zijn uit duurzaam bosbeheer (evenwicht tussen ecologische, economische en sociale aspecten van het bos), heb je de garantie dat illegale houtkap niet aan de orde is en dat er een toekomst voor onze bossen wordt verzekerd. Mooi toch?

Duurzaam hout in de tuin

PEFC-gelabelde producten zijn niet meer weg te denken van de markt. Met de lente voor de deur is het bovendien tijd om te beginnen denken aan de inrichting van de tuin. Wat dacht je van een zandbak, schommel, bloembak, terras, omheining, tuinmeubilair of tuinhuisje met het PEFC-label? Enkel bedrijven die in het bezit zijn van een PEFC-certificaat (en dus jaarlijks gecontroleerd worden door een onafhankelijke instelling) kunnen producten labellen en dus de garantie van duurzaam bosbeheer geven.

Meer dan 440 bedrijven

In de ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven’ werden de gegevens opgenomen van meer dan 440 Belgische bedrijven. Zo vind je in een handomdraai en gecertificeerd bedrijf in je buurt. De gids kun je hier raadplegen en een papieren versie kan aangevraagd worden via info@pefc.be.