Fototentoonstelling #ForestCityProject

Fototentoonstelling #ForestCityProject

PEFC Belgium
geschreven door PEFC Belgiumlaatst aangepast op 07/04/2017
Geniet van bomen in de stad tijdens het #ForestCityProject! Met de lente in het land, is er geen reden meer om binnen te blijven. Trek dus die stapschoenen aan en geniet van een boswandeling. Liever en stadswandeling in het groen? Dan ben je van 4 april tot en met 5 juni in het Jubelpark in Brussel aan het juiste adres. In het kader van het #ForestCityProject wordt het bos in de stad gebracht.
© PEFC

Reconnect with nature

'Reconnect with nature', zo luidt de slogan van de tweede editie van #ForestCityProject. Het meest in het oog springende luik van de campagne is ongetwijfeld de fototentoonstelling die nog tot 5 juni, Wereldmilieudag, te zien is in het Brusselse Jubelpark. Grote structuren met banners brengen door middel van foto's het bos in de stad. Fotografen van dienst zijn Michel Petillo en Gregory Asner, wetenschapper aan de Stanford University. De tentoonstelling in openlucht is gratis te bezoeken.

Bezoek van 4 april tot 5 juni de fototentoonstelling 'Reconnect with nature' in het Brusselse Jubelpark

Sensibilisering rond duurzaam bosbeheer

"We vinden het belangrijk om de pracht van onze bossen in de kijker te zetten en hierbij de verschillende functies van onze groene longen te tonen. Duurzaam bosbeheer verzekert namelijk een evenwicht tussen de ecologische, economische en sociale aspecten van het bos. Dit project is ideaal om te informeren en sensibiliseren over duurzaam bosbeheer. We hebben ook een foto met daarop de tekst 'Caring for our forests – PEFC, the world's leading label for responsible managed forests – Look out for our label on wood and paper products' aangeleverd voor de tentoonstelling. Zo zullen consumenten ook meer geneigd zijn om verantwoorde keuzes te maken bij hun aankopen en dus te kiezen voor PEFC-gelabeld hout en papier", vertelt Mieke Vercruijsse, commnicatieverantwoordelijke van PEFC Belgium. "Het was voor PEFC dan ook logisch om opieuw in het #ForestCityProject te stappen", voegt ze er aan toe.

 

Meer info over het #ForestCityProjectPEFC is partner van het project.

'Caring for our forests – PEFC, the world's leading label for responsible managed forests – Look out for our label on wood and paper products'
Foto PEFC tentoonstelling © Ludovic Martin