Duurzaam terug naar school

Duurzaam terug naar school

PEFC Belgium
geschreven door PEFC Belgiumlaatst aangepast op 08/09/2015
We zijn met z’n allen nog volop aan het genieten van de vakantie, maar het nieuwe schooljaar komt met rasse schreden dichterbij. Tijd dus om eens uit te kijken naar schoolmateriaal en bij voorkeur milieuvriendelijk schoolmateriaal. Zo zijn er heel wat producten op de markt met het PEFC-label.
schoolgerief
PEFC-gelabeld schoolmateriaal

Groen papier

Scholen en de toekomst, ze gaan hand in hand. Het is belangrijk om onze kinderen en jongeren bewust te maken van de impact die aankopen kunnen hebben op ons leefmilieu. Dit kan al beginnen met het aankopen van duurzaam schoolmateriaal. Op heel wat schriften, cursusblokken, etiketten, (kleur)potloden, post-its en agenda’s prijkt het PEFC-logo. Zo krijg je de garantie dat de hout- en papiervezels afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bos. Tijdens het beheer geldt een evenwicht tussen de ecologische, economische en sociale bosfuncties. Geen illegale houtkap, geen schending van de mensenrechten, wel oog voor de fauna en flora en een eerlijk loon voor de bosarbeiders,… Een mooie toekomst voor onze bossen dus.

Ook met ecocheques

In de meeste grootwarenhuizen, papierhandels en speelgoedwinkels ligt een uitgebreid gamma aan PEFC-producten in de winkelrekken. Wie nog eco-cheques in de schuif heeft liggen, kan deze alvast bovenhalen voor de aankoop van PEFC-gelabeld schoolmateriaal. Wil je jezelf heel wat stress besparen? Stel de aankoop van schoolmateriaal dan niet uit tot het einde…