Archibal de Boekenworm - een kinderboekje over goed bosbeheer

Archibal de Boekenworm - een kinderboekje over goed bosbeheer

Bart Holvoet
geschreven door Bart Holvoetlaatst aangepast op 11/09/2014
Zin om je (klein)kind te vertellen hoe belangrijk bossen wel niet zijn? Ontdek dan vlug het nieuwe kinderboekje ‘Archibal de Boekenworm’. Dit prentenboek vertelt op eenvoudige wijze hoe belangrijk het is om goed met onze bossen om te gaan, en laat de lezertjes kennis maken met het FSC label.
Archibal de Boekenworm
Archibal de Boekenworm - kinderboekje over goed bosbeheer

'Archibal de Boekenworm’ vertelt het verhaal van de sympathieke boekenworm Archibal die verlekkerd is op boeken. Op een dag ontdekt Archibal dat papier gemaakt wordt van bomen, en dat er mogelijk ooit bomen tekort zouden zijn!? Omdat hij zeker niet wil stoppen met boeken te lezen, besluit hij om samen met zijn vriend Nestor de schildpad op ontdekkingstocht naar het bos te gaan en er zelf een kijkje te gaan nemen.

Sensibilisatie van de kinderen

Tijdens hun avontuur ontdekken de kinderen hoe belangrijk het is om bossen goed te beheren, en hoe het FSC-label de garantie geeft dat bossen in leven blijven. Iedereen kan bijdragen aan de bescherming van bossen, door voor FSC gelabelde hout- en papierproducten te kiezen.

... en sensibilisatie van uitgeverijen

Met de lancering van ‘Archibal de Boekenworm’ willen de partners ook aantonen dat een keuze voor papier van verantwoorde herkomst ook best mogelijk is voor prentenboeken. Helaas kan worden vastgesteld dat dit soort drukwerk vaak gedrukt wordt buiten de EU waarbij rond de verantwoorde herkomst van het papier geen of weinig vragen gesteld worden. Via de lancering van dit boekje hoopt men dan ook uitgeverijen en auteurs aan te zetten om te kiezen voor papier van verantwoorde herkomst.

Verspreiding in heel België

Het boekje zal hoofdzakelijk verdeeld worden aan bibliotheken en scholen in heel België. Maar ook particulieren die een exemplaar wensen kunnen het bestellen. Als aanvulling op het boekje, is er ook een ‘logboekje’ beschikbaar voor kleine boekenwormen. Via spelletjes en opdrachten kunnen kinderen met dit boekje zelf aan de slag, en zo hun leesplezier verder vergroten.

Surf naar www.archibal.org of de FSC-website waar je het boekje in PDF kan lezen en downloaden.