Liefste Sint, leg je duurzame spulletjes in mijn schoentje?

Liefste Sint, leg je duurzame spulletjes in mijn schoentje?

PEFC Belgium
geschreven door PEFC Belgiumlaatst aangepast op 09/10/2017
De blaadjes vallen van de bomen, het wordt vroeger donker,... De speelgoedfabriek van de Sint draait ongetwijfeld al op volle toeren. Hopelijk denken hij en zijn Pieten ook dit jaar aan milieuvriendelijke geschenkjes. PEFC Belgium geeft je tips om cadeau's te kopen met het PEFC-label:

Speelgoed met PEFC-label

Op 6 december zal de Sint op zijn schimmel, vergezeld van zijn Pieten, de schoentjes komen vullen met lekkers en enkele geschenkjes. Even later doet de Kerstman zijn intrede en legt hij ontgetwijfeld iets leuks onder de kerstboom. We zijn ervan overtuigd dat deze twee ‘Heilige Mannen’ ook bezorgd zijn om het milieu en zullen kiezen voor milieuvriendelijke en duurzame geschenkjes.

Wanneer je houten speelgoed of papierwaren koopt, kijk dan zeker uit naar het PEFC-label op het product of de verpakking. En je hoeft geen grote zoektocht te doen om deze geschenkjes te vinden: de supermarkten, speelgoedwinkels en detailzaken liggen er vol van. Ideetjes nodig? Er zijn tal van mogelijkheden:

  • Houten speelgoed (bijvoorbeeld van de merken Haba en Heros)
  • (Kleur)potloden van Stabilo en Staedtler
  • Stripverhalen
  • Puzzels
  • Kalenders, maar natuurlijk ook agenda’s, schriften, mappen en kleurboeken…

Een geschenkje onder de kerstboom wordt uiteraard ingepakt in PEFC-gelabeld geschenkpapier. Leuk weetje: de PEFC-gelabelde producten kunnen met ecocheques gekocht worden. Als we willen dat onze bossen blijven bestaan, moeten we er met z’n allen een verantwoord aankoopgedrag op nahouden. Door PEFC-gelabelde producten (in hout of papier) te kopen, steun je duurzaam bosbeheer.

 

Meer info op www.pefc.be.

PEFC-gelabelde geschenkjes
Kijk uit naar het PEFC-label bij de keuze van geschenkjes