Iemand duurzaam feliciteren? Vijf leuke cadeauideeën.

Iemand duurzaam feliciteren? Vijf leuke cadeauideeën.

Jean  Baetens
geschreven door Jean Baetens laatst aangepast op 12/05/2016
Ook bij verjaardagscadeaus wordt er steeds vaker rekening gehouden met duurzaamheid. Gastblogger Jean zet vijf leuke, originele duurzame felicitatie- en cadeaus-ideetjes voor jou op een rijtje.
Geef de jarige een duurzame, originele en unieke verjaardagskaart!
Leuke verjaardagskaart

1. Duurzame kaartjes

Steeds vaker worden felicitaties digitaal verstuurd via e-cards, email en Whatsapp. Maar ook het versturen van een kaart per post hoeft niet  per definitie slecht voor het milieu te zijn. Er zijn meerdere duurzame initiatieven zoals Greetz (FSC Keurmerk) en Fairtrade wenskaarten.

2. Adopteer een legkip

U kunt een kip adopteren en cadeau geven voor €60.00 per jaar. De kippen zijn afkomstig uit een dieronvriendelijke legbatterij, waarmee je de kip een tweede kans geeft en een mooi nieuw leven kunt bieden. De kip hoeft overigens niet in de tuin van de jarige te staan, want deze worden uitgezet in de Ark van Pollare (Oost Vlaanderen). Dus mocht de jarige in de buurt wonen van de Ark van Pollare kan hij of zij ook nog eens elke maand 24 verse biologische eieren ophalen. Meer informatie vindt u via de website: Redeenlegkip.

3. Geef hem een duurzame design waterfles cadeau – De Dopper

Een Dopper is een duurzame design waterfles ontworpen in Nederland. De waterfles is klimaatneutraal geproduceerd  en 100% vrij van giftige stoffen. De Dopper is gemaakt om het gebruik van kraanwater te bevorderen en het verminderen van plastic flesjes in de strijd tegen afval. Tevens bij aanschaf van een Dopper steun je het schoon drinkwaterproject in Nepal. Een Dopper cadeau geven? Dat kan via de website van Dopper.

4.  Geef een posterbag

Een posterbag is een trendy en vooral duurzame prullenbak. De posterbag bestaat uit ongebruikte billboardposters die aan elkaar genaaid zijn. Het komt vaak voor dat de reclame op de posters nauwelijks meer te herkennen zijn. Het leuke van de posterbag is dat je aan de hand van de bijgevoegde instructies hem gemakkelijk zelf kunt vouwen. De posterbag is stevig genoeg om jarenlang plezier van te hebben! Leuk om te weten: je weet nooit van te voren hoe de posterbag er precies uitziet, dit is namelijk afhankelijk van de billboardposter die gebruikt wordt. De prullenbak is verkrijgbaar vanaf €21.90.  Je kunt de posterbag vinden bij Ecocadeautjes.

5. Neem de jarige mee naar een Fruitplukdagen

Is de jarige in de zomermaanden jarig? Bezoek dan een keer met z’n allen een fruitplukdag. U wordt op een tractor naar de plantage gebracht, waar u zelf het fruit van de bomen mag plukken. Na afloop wordt er vaak getrakteerd op een glaasje verse fruitsap en mag al het geplukte fruit meegenomen worden naar huis.  Wellicht ook leuk om met het zelf geplukte fruit nog een lekkere appeltaart te maken die aan de gasten kan worden uitgedeeld!
Een van de plekken waar zo’n fruitplukdag wordt georganiseerd is bij fruitteler Jakobs.

Bezorg de jarige een leuke dag en de legkip een nieuw leven!
Legkip adopteren
Doe een trendy en hippe waterfles cadeau met de Dopper.
de Dopper
Een opvallende en kleurrijke posterbag in je kamer? Dit duurzame cadeau is gemaakt van oude billboardposters.
Posterbag
Fruitplukdag
Fruitplukdag