Bio-ecologische stoffen, breiwol en naaigaren bij Sprookjesstof

Bio-ecologische stoffen, breiwol en naaigaren bij Sprookjesstof

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 05/04/2019
Als je zelf wil naaien of breien met stoffen en breiwol die op een sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn, dan moet je op zoek naar een gespecialiseerde winkel. Winkel-webshop Sprookjesstof is zo'n specialist.

Sprookjesstof verkoopt stoffen, naaigaren en breiwol met een GOTS-label. Dat label garandeert niet alleen dat de stoffen vervaardigd zijn uit biologisch katoen, het controleert ook of de arbeidsomstandigheden oké zijn. 

Keuze is er te over. Sprookjesstof heeft effen stoffen en leuke prints, ook voor kids. Er is tricot, katoen, jacquard, fleece, ribfluweel, flanel, sweater, voile, interlock, nicky, twill en french terry. Je vindt er stoffen van Belgische merken als Froy&Dind en Onnolulu, Scandinavisch geïnspireerde stoffen van Lillestoff en kwalitatieve Duitse stoffen van Lebenskleidung en C. Pauli. Voor de naaimachine is er naaigaren beschikbaar uit 100% biologisch katoen in 36 kleuren (Scanfill). Zelfs naaitoebehoren als biaislint, koord en zigzag-band vind je er in 100% biokatoen. Voor breifanaten is er merino breiwol van Rosy Green Wool in verschillende kleuren.

Praktisch:

  • Online shoppen doe je op www.sprookjesstof.be. De verzendingen gebeuren in recup-doosjes.
  • De winkel bevindt zich in de Vinkenstraat 2 in Assebroek (open op zaterdag 11u-13u en 14u30-17u30, makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer nl. station Brugge / bus 10 Assebroek-Bloso halte OLVA College)
  • Zoek je een product of heb je een vraag, contacteer sprookjesstof@gmail.com of bel 0499.76.40.19.
  • Trouwe klanten, leden van VELT en Natuurpunt krijgen korting (niet combineerbaar).

 

Ken je nog andere zaken die sociaal en ecologisch duurzame stoffen en wol verkopen? We horen het graag!