Manel lanceert collectie 'slow' textiel

Vanaf vandaag vind je op de webshop van www.manelprints.com een eerste stof die volgens de principes van slow design werd ontworpen. Hiermee mikt Manel op het groeiende aantal bewuste consumenten dat gebeten is door de naai- en handwerkmicrobe.
guacamole print op hemd
hemdjes met guacamole print van www.manelprints.com

Hoewel textielontwerpster Olu Vandenbussche vooral op maat wil werken, kriebelde het toch om een eigen stoffencollectie op de markt te brengen. Eentje die de volgens de prinipes van slow design wordt geproduceerd én verkocht. Manel werkt enkel met GOTS-gecertificeerde stoffen die volgens de strengste milieunormen worden geproduceerd én bedrukt.

Vaste collectie

Elke print wordt eerst met de hand getekend en pas daarna gedigitaliseerd. Vervolgens worden er stalen opgevraagd. Soms zijn er verschillende proefdrukken nodig en duurt het meerdere weken tot een print helemaal op punt staat. Bij Manel vind je dan ook geen snel wisselende, seizoensgebonden collecties. Nieuwe prints worden pas gelanceerd wanneer ze 'af' zijn, maar blijven daarna wel in de vaste collectie. Zo kan je over pakweg 2 jaar nog jouw favoriete print bijbestellen.

Print on demand

Vrij uniek is ook dat de stoffen enkel via 'print on demand' worden aangeboden. Je kan al stoffen bestellen vanaf 1 meter, maar een dessin wordt pas in druk genomen wanneer er in totaal 10 meter van besteld is. Zo vermijdt Manel overschotten en dure opslagruimtes en kan ze haar prijs en ecologische voetafdruk binnen de perken houden.

www.manelprints.com
www.facebook.com/maneldesign
www.bloglovin.com/blogs/manelprints-13741045

Ook gepost in: Producten & Diensten