Workshop kledij-overschotten redden in Hasselt 22 november

Workshop kledij-overschotten redden in Hasselt 22 november

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 21/11/2022
Voor de Hasseltse mode- en textielsector. Met mode-ontwerpster Souâd Feriani. Een initiatief van de Stad Hasselt in het kader van Circulair Werk(t).
Foto: Souâd Feriani door Chapeau Magazine
Foto: Souâd Feriani door Chapeau Magazine

 

De Hasseltse mode- en textielsector maakt werk van het redden van kledij-overschotten en andere reststromen. Dat is een urgent thema. De mode-industrie is traditioneel opgebouwd volgens een lineair model: take – make – waste. Dat mag je letterlijk nemen. Goed driekwart van alle textiel wordt uiteindelijk simpelweg afval. Wereldwijd wordt slechts 1 procent van alle textiel gerecycleerd.

“De toekomst roept om een meer duurzame kledingindustrie. Want de sector staat voor heel wat uitdagingen. Wereldwijd is het één van de grootste vervuilers voor ons milieu, en respect voor mensenrechten van textielarbeiders in productielanden blijft een belangrijk aandachtspunt”, zegt de Hasseltse schepen voor Circulaire Economie Nele Kelchtermans. “Met een reeks workshops willen we mode- en textielondernemers op lokaal nivreau stappen laten zetten. Door hen te inspireren en ervaringen te laten delen, ontstaan er nieuwe projecten die een verschil maken in Hasselt en daarbuiten.”

In een workshop gaan Hasseltse ontwerpers en ondernemers op zoek naar manieren om meer circulair te werken. 

Wanneer

Op dinsdag 22 november 2022 van 19u tot 21u, niet toevallig een dag na #CircularMonday

Waar

Afspraak bij Circulair Werk(t) aan het TT-center in de Sint Jozefstraat.

Programma

De Hasseltse ontwerpster Souâd Feriani zal voor de nodige inspiratie zorgen. Souâd Feriani studeerde in juni 1994 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen - departement Mode. Haar ontwerpen volgen de typische modeseizoenen niet. De collectie is gebaseerd op ons natuurlijke ritme en zijn ontworpen om doorheen de jaren en seizoenen van te genieten. Haar doel is om stuks te ontwerpen die men jaren kan dragen. Haar productie is ook steeds beperkt, zo lokaal mogelijk gemaakt en doet niet mee aan dumpingprijzen tijdens soldenperiodes. 
Lees meer over Souâd Feriani op de site van Chapeau Magazine.

Inschrijven

Kan op info@studiodee.be of op 0468/23 08 76.

Organisatie 

Een initiatief van de Stad Hasselt in het kader van Circulair Werk(t).
In samenwerking met Studio D. 

Bron info

Blog Focus op hasselt - Extraatjes

Meer weten over Circular Monday?

Dan verwijzen we graag naar dit artikel 

 

 

Circular Monday 2022
Circular Monday 2022