Wim Lybaert helemaal fan van bioboeren

Wim Lybaert helemaal fan van bioboeren

Lotte Bio
geschreven door Lotte Biolaatst aangepast op 10/06/2016
Wie bio maakt, steekt daar veel liefde in. TV-moestuinier Wim Lybaert is dan ook helemaal fan. Nog tot 12 juni kan je zelf op bezoek bij een bioboer.
Amai d'er steekt veel liefde in bio - campagne van 4 tot 12 juni
Amai d'er steekt veel liefde in bio - biocampagne van 4 tot 12 juni - Foto: François De Heel - www.biomijnnatuur.be

Jouw liefde voor bio zorgt  voor onze bodems, ons grondwater en onze bijtjes. Het zorgt voor gezonde, voedzame producten met een natuurlijk volle smaak. Geniet voor jezelf, voor je liefste, je neefje, je schoonmoeder en iedereen die aan jouw keukentafel passeert.

Op bovenstaande foto zie je Lien, Dries en Wim. Melkboerin Lien laat haar koeien grazen in de wei en haar broer Dries maakt van de melk kazen van de bovenste plank. Hun liefde voor een vruchtbare bodem, gezonde dieren en pure ingrediënten levert een voedzaam en lekker zuivelproduct. Ook in andere bioproducten zit veel liefde. Wim bewondert de liefde die deze ondernemers in bio steken.

Een hart onder de riem

Zelf teelt Wim Lybaert graag zonder pesticiden of kunstmest en weet hij hoe belangrijk een gezonde bodem is. Ook de veehouderij ziet hij graag duurzaam. Vandaag steekt Wim biologische ondernemers een hart onder de riem en pleit hij samen met BioForum voor meer bio in de winkelkar. Hij zet graag bio op de keukentafel thuis: ‘Ik eet natuurlijk veel groenten uit mijn eigen tuin. Maar producten als yoghurt, kaas en vlees kies ik in de winkel vaak bio.’

Ontdek alles over biozuivel

Ontdek hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische zuivel en eieren. Lees verhalen van bioboeren op de Bio Mijn Natuur website, kies (tussen 1 en 9 juni) jouw favoriete biologische zuivelproduct en maak kans op 25 cadeaupakketten ter waarde van 100 euro. Je kan bio ook in levende lijve ontdekken op een van de opendeurdagen, rondleidingen, animaties en promo-acties die je in de kalender vindt. Daarin staan natuurlijk ook rondleidingen op de kaasmakerij van Dries en Katrien, het Dischhof bij Diksmuide.

Genieten maar

Met welk bioproduct geniet jij mee van de liefde die in bio steekt? Koop je zuivel bio en beloon biologische boeren en zuivelbedrijven voor hun zorg en vakmanschap. Je vindt bio in je supermarkt en in bijna 1500 biopunten in je buurt. De liefde die in bio steekt, die is helemaal voor jou om van te genieten. Die liefde zorgt namelijk voor onze bodems, ons grondwater en onze bijtjes. Het zorgt voor gezonde, voedzame bioproducten met een natuurlijk volle smaak. Genieten voor jezelf, maar ook voor je liefste, je neefje, je schoonmoeder en iedereen die aan jouw keukentafel passeert.

www.biomijnnatuur.be