Welkom bij biobedrijven tijdens Bioweek van 7 tot 15 juni

Welkom bij biobedrijven tijdens Bioweek van 7 tot 15 juni

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 06/06/2014
Tijdens de Bioweek van 7 tot 15 juni 2014 zetten meer dan tachtig biobedrijven in Vlaanderen hun deuren voor jou open. Geniet van een brunch met heerlijke bioproducten, een fietstocht langs verschillende hoeves of een rondleiding op een biologische wijngaard.
bioweek 2014

De Bioweek nodigt je uit op meer dan 100 activiteiten bij bioboerderijen, verwerkende bedrijven, winkels en andere initiatieven. Op 15 juni kan je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de melkvee- en groenteboerderij van De Zwaluw. Daar is een knuffelhoek waar kinderen jonge dieren kunnen strelen en toespreken. De Appelfabriek organiseert op 14 juni een fietstocht, en bij Den Diepen Boomgaard leer je hoe je zelf kruiden kweekt. Op meerdere plekken vind je verkoeling bij een heerlijke bio hoeveijsje.

13 ambassadeurs

Dertien ambassadeurs-ondernemers uit de biosector laten het grote publiek de meerwaarde van bio ontdekken. Onder de slogan "Ik maak bio omdat het werkt" getuigen ze over de redenen waarom bio voor hen werkt en hoe ze merken dat het bijdraagt aan een grotere biodiversiteit. De dertien zijn Wim van De Kijfelaar, Griet van Bolderhof, Roel van Bioshop, Micheline van slagerij Meert, Marlies van ’t Bioschuurke, Godfried van Wijngaardhof, Didier van Dimabel, Linda van Pajottenlander, Renaat van Biofresh, Kathelijne van De Volle Maan, Jarno van ’t Ambrozijn, Gert van Jessenhofke en Lien van ’t Vier Uyterstenhof.

Praktisch

De Bioweek is de jaarlijkse grote publiekscampagne van BioForum Vlaanderen. In 2014 loopt ze van 7 tot en met 15 juni.
Bekijk alle activiteiten op www.bioweek.be
www.facebook.com/lekkerbio

Ook gepost in: Reizen & Vrije tijd