UITNODIGING: My Fair Babyborrel op 29/9 in Antwerpen

UITNODIGING: My Fair Babyborrel op 29/9 in Antwerpen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/05/2020
Op 1 oktober gaat de Week van de Fair Trade van start. In het kader daarvan stellen Netwerk Bewust Verbruiken, Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Vredeseilanden samen hun nieuwe project My Fair Baby voor. Dat geeft jonge ouders tips voor duurzame keuzes rond geboortekaartjes, doopsuiker, verzorging, voeding, kleding, kamerinrichting, mobiliteit en speelgoed voor hun kleine spruit. Tijdens een gezellige babyborrel op 29 september kom je er alles over te weten.

My Fair Baby richt zich zowel naar ouders die een kindje verwachten als gezinnen met baby’s en jonge kinderen. De Fairtrade Babyborrel gaat door in het splinternieuwe kinderdagverblijf Chipollino. Het opent begin oktober de deuren opent en zal uitsluitend werken met herbruikbare luiers.

Fiere meter Mme Zsazsa

Blogster Mme Zsazsa (Kim Leysen) staat bekend als de vrouw die haar volk leerde stikken, een moestuin beheren en hun dagelijks leven verduurzamen. Met bestsellers als Allemaal Rokjes, De moestuin van Mme Zsazsa en Groeten uit Transitië op haar conto heeft ze zo haar eigen trucjes om de afvalberg te verkleinen. Als mama van twee zonen en toekomstige moeder van een derde spruit neemt Mme Zsazsa met plezier het meterschap van My Fair Baby op zich. "Ik gaf mijn baby's altijd al biologische groenten en fruit. Voor de derde, die binnenkort geboren wordt, ga ik me ook proberen toeleggen op herbruikbare luiers. Lees hier meer.

Waar en wanneer wordt er geborreld?

Maandag 29 september 2014, van 13u tot 15u
Kinderdagverblijf Chipollino
Van Stralenstraat 40 - 2060 Antwerpen (Bij F. Rooseveltplaats)

Programma

  • Ontvangst
  • Voorstelling van het project My Fair Baby door de projectpartners. Netwerk Bewust Verbruiken stelt de My Fair Baby Planner en de baby-stadswandelingen in Antwerpen voor. Gezinsbond vertelt over ecologie binnen haar babywerking. Vredeseilanden licht haar proefproject rond duurzame voeding met kinderdagverblijven toe en Fairtrade Belgium praat over de ontwikkeling van fairtrade suikerbonen.
  • Lancering van de website www.myfairbaby.be, die op 29 september online gaat. Een site vol tips, links, getuigenissen, praktische info, verkooppunten...
  • My Fair Baby-meter Mme Zsazsa (Kim Leysen) vertelt hoe ze de ecologische impact van haar kinderen probeert te beperken zonder aan levenskwaliteit in te boeten.
  • Kinderdagverblijf Chipollino geeft een korte rondleiding in het kinderdagverblijf.
  • Wedstrijd herbruikbare luiers verversen tussen Madame Zsazsa en de uitbaters van het kinderdagverblijf.
  • Fairtrade babyborrel met heerlijke biologische hapjes en drankjes.
  • Kans om vragen te stellen aan de aanwezige partners. Webwinkel Villa Kakelbont toont welke leuke ecologische babyspullen er zoal bestaan en Klein Spook geeft advies rond herbruikbare luiers.

Van harte welkom! Bevestig je komst

Laat weten als je erbij wil zijn via leen@bewustverbruiken.be of 02/894.46.15.
Je kan ook bij haar terecht voor extra info en beeldmateriaal.

Bekijk hier alle persberichten van Netwerk bewust Verbruiken