Tweedehands spullen online kopen en verkopen

Tweedehands spullen online kopen en verkopen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 09/12/2014
Op websites als 2dehands.be of Kapaza wisselen dagelijks duizenden producten van eigenaar. We geven je een overzicht van de bestaande online platformen om tweedehands spullen te kopen verkopen.

Zoekertjessites

De grootste zoekertjessite van het land. Je kan er zowel kopen als verkopen. Ben je naar iets heel concreets op zoek? Dan kan je een zoekfunctie instellen, die je per mail verwittigt wanneer iemand zo'n zoekertje geplaatst heeft. Er zijn nog heel wat andere sites waarop je tweedehands spullen kan kopen, veilen of verkopen. Ook op Facebook wordt - eerder per regio - duchtige verhandeld.
www.2dehands.be
www.kapaza.be
www.koopjeskrant.be
www.hebbes.be
www.aanbod.be
www.e-bay.be

Tweedehands eco-producten

Aanbiedingen van tweedehands eco-producten kan je zoeken of plaatsen op de website van Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren.
www.velt.be

Ben je naar iets heel concreets op zoek? Dan kan je een zoekfunctie instellen, die je per mail verwittigt wanneer iemand zo'n zoekertje geplaatst heeft.

Stukot.be

De Vlaamse hogescholen en universiteiten lanceren in samenwerking met KBC en Tapptic de website Stukot.be. Studenten kunnen er hun kotspullen rechtstreeks kopen en verkopen aan andere kotstudenten. Dankzij de expertise van Tapptic, verantwoordelijk voor het design en de ontwikkeling van de website, is de website geoptimaliseerd om zowel via het web als op een smartphone of tablet computer te bezoeken. Later wordt de website gelanceerd in Wallonië.
www.stukot.stumarkt.be

Uw Kringding

Op deze website vind je tweedehands hebbedingen van 5 verschillende Kringwinkelcentra. Vintage, brocante of retro, curiosa of collectorsitem, als jij het hoogste bod uitbrengt, dan word je de eigenaar van een leuk kringding.
www.uwkringding.be

Verzenden via Kiala

Soms is het goedkoper om pakketjes te verzenden via Kiala in plaats van met de Post. Een Kiala Punt is meestal een buurtwinkel die aangesloten is bij het Kiala netwerk. De verkoper brengt zijn pakketje binnen bij een Kiala-punt in zijn/haar buurt, en enkele dagen later kan de koper het afhalen in het Kiala-punt  bij hem/haar in de buurt.
www.kiala.be

Weggeefwinkels, ruilplatformen, veilingen...

Daarnaast worden in Vlaanderen ook heel wat tweedehands spullen geruild, gedeeld, weggeven, geveild....
www.gedeelddoor.be geeft een heel breed overzicht van alle lokale, nationale en online intiatieven.

Lees ook het artikel Tweedehands kopen en verkopen: een overzicht