Thematour langs duurzame renovatie

Thematour langs duurzame renovatie

Dialoog
geschreven door Dialooglaatst aangepast op 05/03/2019
Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Dialoog zorgt voor antwoorden.

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Dialoog zorgt voor antwoorden.

Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert Dialoog een fietstocht langs twee duurzaam gerenoveerde woningen in Landen.

De eerste woning is een uitzonderlijke lemen vakwerkhoeve uit het einde van de zestiende eeuw. Sinds 1976 is het een beschermd monument en maakt het ook deel uit van een beschermd cultuurhistorisch landschap. Maar in 2008 is de hoeve door verwaarlozing ingestort. Uiteindelijk heeft de stad Landen de hoeve gekocht en recent opnieuw opgebouwd.
De andere woning werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning. Het creatieve gebruik van volumes en ramen creëert een sterk ruimtegevoel op een beperkte grondoppervlakte. En de warme en natuurlijke materialen maken er een gezellige plek van om te leven. De eigenaar heeft de woning zelf gebouwd en zal je zelfs over het kleinste details van deze bouw met veel enthousiasme vertellen..

De architect en/of de bouwheer geven uitleg ter plekke over de gemaakte keuzes op vlak van materialen en gebruikte technieken.

Praktisch

  • Afspraak om 9.30 uur aan het station van Landen.
  • Vermoedelijke duur: van 9.30 tot 13 uur.
  • Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets. Verplaatsingen tussen de adressen gebeuren met de fiets. De fietstocht van het station naar de gerenoveerde huizen duurt ongeveer 10 minuten. Je komt zelf met de fiets. In Landen is er geen mogelijkheid om fietsen te huren.
  • Kostprijs: de tour is gratis, wel verplicht inschrijven via www.dialoog.be
  • Maximum aantal deelnemers: 20