Talk 'Cloudmoney' op 3 mei in Leuven

Talk 'Cloudmoney' op 3 mei in Leuven

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 26/04/2023
Big Tech en Big Finance hebben veel belang bij de digitalisering van geld. Dat onthult Brett Scott in zijn nieuw boek ‘Cloudmoney’. We vragen hem wat de verschillende vormen van geld onderscheidt en hoe we anders kunnen omgaan met (digitaal) betalen, zodat de samenleving er wel bij vaart. Welkom!
Talk met Brett Scott over zijn opzienbarend boek 'Cloudmoney' 3 mei in Leuven
Talk met Brett Scott over zijn opzienbarend boek 'Cloudmoney' 3 mei in Leuven

 

Wie profiteert van een cashloze maatschappij en wie blijft achter? Is het einde van contant geld het einde van echte privacy?

In zijn boek 'Cloudmoney' duikt Brett Scott onder de oppervlakte van het wereldwijde financiële systeem om de lobby-alliantie van Big Finance en Big Tech bloot te leggen. Onder het mom van vooruitgang promoten onze financiële en technische instellingen een cashloze samenleving. Zo absorberen ze een groeiend deel van de rijkdom van onze gemeenschappen en sluizen ze die door naar enkelen. 

Brett Scott onderzoekt al meer dan tien jaar de architectuur van het mondiale geld, de grote financiële instellingen en nieuwe technologieën als cryptomunten. Hij toont hoe we verstrikt zitten in een "onzichtbaar web van geld". Gewapend met metaforen, verstaat Scott de kunst om ingewikkelde onderwerpen op een toegankelijke manier uit te leggen. 

Wil je weten wat de link is tussen ons geld en eekhoorns, Fred Flintstone of yogaballen? Dan is Brett je man! Wij gaan 'm alvast vragen hoe we anders kunnen omgaan met (digitaal) betalen, zodat de samenleving er wel bij vaart. Welkom!

 

Wie

  • Brett Scott is economisch antropoloog en een gewaardeerde auteur en consultant op het gebied van financiën, economie en technologie. Hij heeft expertise opgebouwd door te werken in de financiële sector en heeft zich de afgelopen jaren verdiept in opkomende technologieën zoals cryptocurrencies en blockchain. In zijn boek Cloudmoney (in het Nederlands uitgegeven door Atlas Contact) bespreekt hij de impact van die technologieën op de toekomst van geld en de financiële sector 

Wat 

  • In een live talk onthult Brett Scott op zijn volstrekt eigenzinnige manier hoe Big Finance en Big Tech aan de winnende hand zijn in de oorlog om onze portemonnee én hoe we daarop kunnen reageren 

Wanneer

  • Woensdag 3 mei 2023 van 19u30 tot 21u

Waar

  • In het auditorium 'Studio Henry' van de Bibliotheek Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven 

Wil je erbij zijn? 

Benieuwd, maar kun je niet komen? 

  • Geen nood! Het gesprek wordt opgenomen en achteraf gepubliceerd als webinar 

Organisatie 

  • Muntuit, Avansa Oost-Brabant, Howest, Happonomy en De Transformisten 
    In het kader van 'TransACTIE', een laboproject rond digitaal betaalverkeer met steun van de Vlaamse overheid 
    Daarover delen we later meer informatie! 
Brett Scott, auteur van 'Cloudmoney. De strijd om cash, credit en crypto' (Atlas Contact / Business Contact)
Brett Scott, auteur van 'Cloudmoney. De strijd om cash, credit en crypto' (Atlas Contact / Business Contact)