Riet Ory van Femma Wereldvrouwen over welzijn en kwali-tijd

Riet Ory van Femma Wereldvrouwen over welzijn en kwali-tijd

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/03/2021
Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten en opent graag het gesprek over een maatschappij die welzijn boven groei plaatst met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'. Dit is het antwoord van Riet Ory van Femma Wereldvrouwen.

Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten. Samen met een community van Transformisten –bewuste burgers, duurzame burgerinitiatieven, onderzoekers, activisten, circulaire ondernemers– willen we een economie van genoeg vormgeven. Die garandeert een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van mens en planeet. Ons gesprek start met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'.

 

Hoeveel is genoeg?

We vroegen het ook aan Riet Ory, adjunct-directeur van Femma Wereldvrouwen. Die vrouwenbeweging zette de 30-urenwerkweek ("het nieuwe voltijds") op de publieke agenda. Een gedurfde vertaling van 'Hoeveel is genoeg?' als je het ons vraagt!

Daarbij vertrok Femma Wereldvrouwen van wat er aan de basis leeft: veel vrouwen struggelen met de onderwaardering van onbetaalde arbeid en de combinatie van verschillende soorten arbeid. De inzet van het voorstel, uitgetest in de eigen organisatie en uitgebreid onderzocht en gedocumenteerd op www.gerichtopevenwicht.be, was een betere combinatie tussen zorg, werk en vrije tijd. “Dat past in het rijtje om het ogenschijnlijk onmogelijke toch mogelijk te maken”, zei Riet daarover op Sociaal.net. 

Dit is het antwoord van Riet aan De Transformisten: 

 

Allerbeste Transformisten, wij sluiten aan bij jullie transitie.
Samen onderweg. Bestemming onbekend.

Naar daar waar
er vrije tijd is voor iedereen
ook onbetaald werk gezien wordt
welvaart dienend is aan welzijn en kwali-tijd

 

Meer lezen 

De site https://www.gerichtopevenwicht.be/ bundelt nieuws en boeiende inzichten over het 30u-werkweek project van Femma Wereldvrouwen. 

Lees hier het interessante artikel 'Vrouwenbeweging Femma pleit voor kortere werkweek: Het zit in ons DNA om de samenleving te veranderen op Sociaal.net.  

 

Ook gepost in: Genoeg