Passie voor koken? Velt zoekt ecologische koks!

Passie voor koken? Velt zoekt ecologische koks!

Velt
geschreven door Veltlaatst aangepast op 15/10/2015
Gebeten door ecologisch koken en eten? Hou je ervan seizoensgroenten te bereiden op een creatieve manier? Velt is op zoek naar enthousiaste ‘ecokoks’ die willen helpen bij het oprichten en begeleiden van ‘samenkeukens’ in Vlaanderen.

Schrikt koken voor een groep mensen je niet af? Deel je het fornuis graag met andere enthousiaste culinaire avonturiers? Dan is deze opleiding echt iets voor voor jou!

De komende jaren wil Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, groepen begeleiden die samen ecologische maaltijden bereiden of groenten en fruit verwerken. Dat kan met oogst uit eigen tuin, maar ook met producten of overschotten van een lokale (bio)boer of -bedrijf. Het project wil de tien principes voor ecologische voeding van Velt concreet maken. Een daarvan is voedselverspilling tegengaan. Wie weet waar zijn voedsel vandaan komt en wat het aan energie en arbeid kost om het te produceren, gaat er bewuster mee om. Het aspect samen is hier even belangrijk als het koken. Het Samenkoken is een cocreatief groepsproces.

Drie dagen opleiding

Koken voor en met een groep doe je niet zomaar. Daarom zijn wij op zoek naar gemotiveerde ecokoks, culinaire duizendpoten die graag met mensen werken en weten hoe ze een keuken draaiende houden. En die bovenal samen met onze kookgroepen willen ontdekken en bewijzen hoe lekker, inspirerend en duurzaam het is om aan de slag te gaan met biologische, lokale seizoensproducten. De opleiding gaat door op drie zaterdagen in februari en maart, telkens van 9u30 tot 16 uur. Het Toreke (Gent) is een sociaal restaurant verbonden aan Samentuin De Site en de Sociale Kruidenier. In het Toreke koken ze met oogst uit de Samentuin, voedseloverschotten van de Bioplanet en producten van lokale en/of biologische bedrijven.

Stel je kandidaat

Stel je kandidaat door het kandidaatsformulier in te vullen. Inschrijven kan tot 15 november 2015. Voor 15 december 2015 krijg je van ons persoonlijk bericht of je kandidatuur al dan niet werd weerhouden. Inschrijvingsprijs bedraagt 210 euro voor niet-Velt-leden (lidmaatschap bij Velt inbegrepen), 180 euro voor Velt-leden en 165 euro voor studenten/werklozen.
Meer info: www.velt.nu/ecokoks-gezocht-voor-onze-samenkeukens