Ecologische alternatieven voor suiker gebundeld in Ecozoet

Ecologische alternatieven voor suiker gebundeld in Ecozoet

Velt
geschreven door Veltlaatst aangepast op 30/09/2015
Wil jij ook graag minder suiker gebruiken, voor je gezondheid of het milieu? Er is veel meer zoet dan je voor mogelijk houdt. Het boekje Ecozoet! van Velt biedt je achtergrond, duiding, tips en recepten voor duurzaam zoet. Smul van ijsjes op basis van fruit, koekjes met gedroogde vruchten of kruidig-zoete drankjes.

Over het effect van suiker op onze gezondheid wordt heel wat geschreven, maar de ecologische impact van suiker komt zelden of nooit in beeld. Zowel ecologisch als sociaal-economisch is de suikerindustrie een boosdoener. Reden te meer om er zuinig mee om te springen.

Suiker vervangen door ecologische zoetmiddelen is dan ook de boodschap. In Ecozoet! leer je tal van alternatieven voor suiker en heerlijke recepten kennen, én ontdek je dat het beste zoet recht uit de natuur komt in de vorm van fruit, groenten, kruiden, noten en granen.

Wat maakt Ecozoet! zo bijzonder?

  • Heldere achtergrond, handige kooktips en heerlijke recepten voor duurzaam zoet.
  • Een ecozoetspiekblad dat je verklapt hoe en waardoor je suiker precies vervangt in gerechten.
  • De recepten kun je bereiden in een mum van tijd, en zelfs kinderen kunnen een handje helpen.
  • Niet alleen lekker, maar ook bijzonder mooi dankzij de foodstyling van Debby de Mangelaere en de foodfoto's van Wout Hendrickx.

Ecozoet! telt 50 pagina's en is verkrijgbaar voor slechts 3,95 euro voor Velt-leden (4,95 euro voor niet-Velt-leden). Je kunt Ecozoet! bestellen via de Velt-webshop of via de lokale Velt-afdelingen.