Oproep team Share Fest

Oproep team Share Fest

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 04/04/2023
In november zetten we delen in de kijker met een evenement in Antwerpen. Zin om hieraan mee te werken als vrijwilliger? Kom bij team Share Fest!
Share Bristol vrijwilliger - foto Share Bristol
Share Bristol vrijwilliger - foto Share Bristol

 

Word vrijwilliger in team Share Fest

Heb jij ook genoeg van de wegwerpmentaliteit? Zet jij als vrijwilliger graag mee je schouders onder delen, warme, sociale en duurzame buurten? Zin om het Share Fest in november in Antwerpen mee vorm te geven met een geëngageerde bende vrijwilligers? Welkom! 

Op donderdag 27 april organiseren we van 19u30 tot 20u30 een online infomoment voor ‘team Share Fest’. Daar krijg je meer informatie en ontdek je of het iets voor jou is. 

Via dit webformulier kun je aangeven of je wil meedoen en of je kunt deelnemen aan het infomoment. 

Zit je nog met vragen? Contacteer Katrien Voet via katrien@detransformisten.be.

 

Meer over Share Fest

Delen is aan een steile opmars bezig. Je kunt autodelen, fietsdelen, coworken, samenhuizen, kennis delen en spullen delen (zoals babyspullen, werkgereedschap, speelgoed, sportgerief, kampeerspullen…). In zowat alle domeinen van ons privé- en werkleven is het vandaag mogelijk om zuiniger en slimmer om te gaan met ruimte en middelen door te delen met anderen. Bovendien versterkt delen je relaties met buren en collega’s; het versterkt de sociale cohesie. Achter die deeltrend schuilt een nieuw maatschappelijk en economisch model: een sufficiëntie-economie of “economie van genoeg” waar het welzijn van mens en planeet centraal staat.

Veel burgers, (burger)initiatieven en organisaties maken vandaag al actief werk van lenen en delen. Zij maken een shift van bezit naar gebruik mogelijk. De Transformisten wil delen nog meer in de kijker werken en viert het goede leven met genoeg op een Share Fest in Antwerpen eind november - in samewerking met de Stad Antwerpen. We heten iedereen welkom die betrokken is bij een deelinitiatief, als vrijwilliger of als gebruiker, en iedereen die daar zin in heeft maar nog niet weet hoe.

 

Sfeerbeeld Simplify Life inspiratiedag in CC De Ploter, Ternat - foto De Transformisten
Sfeerbeeld Simplify Life inspiratiedag in CC De Ploter, Ternat - foto De Transformisten