Op Wielekes in de prijzen!

Op Wielekes in de prijzen!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/09/2015
Ons project Op Wielekes, een deelsysteem voor kinderfietsen, werd gisteren bekroond door het Fonds Delhaize Group van de Koning Boudewijnstichting. De prijs gaat uit naar initiatieven die de goede sfeer in een wijk, dorp of stad bevorderen.
Op Wielekes
Kinderen leren hun eigen fiets onderhouden in de Fietskeuken

Dankzij de steun van het Fonds Delhaize Group kon Op Wielekes een mobiele fietskeuken met een goede basisuitrusting opzetten. De rest van het budget werd gebruikt om extra tweedehandsfietsjes voor de fietsbibliotheek aan te kopen.

Op Wielekes maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem. Als een fiets te klein is geworden, kunnen de leden van het netwerk die omruilen voor een grotere maat. Om de fietsvaardigheid van de jonge Ledebergenaren te bevorderen, organiseert Op Wielekes ook fietslessen voor kinderen.

Voorbeeldlaureaat

Het Fonds Delhaize Group is een ondernemingsfonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Het bekroont al acht jaar op rij initiatieven die de goede sfeer in wijken, dorpen of steden bevorderen. Op Wielekes is een van de vier ‘voorbeeldlaureaten’ die door de onafhankelijke jury van het Fonds werden geselecteerd tussen de 32 laureaten van de editie van 2014.

Geld voor een mobiele Fietskeuken

Dankzij de steun van het Fonds Delhaize Group (4.775 euro) kon Op Wielekes een mobiele fietskeuken met een goede basisuitrusting opzetten. De rest van het budget werd gebruikt om extra tweedehandsfietsjes aan te kopen om de fietsbibliotheek te laten groeien en zo de instapprijs zeer laagdrempelig te houden. Want ieder kind heeft recht op een goede en kwalitatieve kinderfiets op maat. Ook het open atelier waar ontmoeting en herstel centraal staan, draagt  bij tot een duurzame en zelfredzame buurt.

Bekijk hier de reportage die verscheen op de regionale zender AVS
Lees meer op www.opwielekes.be

Op Wielekes
Officiële overhandiging van de prijs Fonds Delhaize Group
Ook gepost in: Genoeg