Ook in Antwerpen is er nu een Babytheek

Ook in Antwerpen is er nu een Babytheek

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 26/04/2021
De allereerste Babytheek in de Stad Antwerpen vind je in het prachtige gebouw van de Gezinsbond

Ook in Antwerpen is er nu een Babytheek, wat zijn we trots!

Gezinsbond Antwerpen en Huis van het Kind Antwerpen sloegen de handen in elkaar om samen met De Transformisten een eerste Antwerpse Babytheek te realiseren in het prachtige historische pand van de Gezinsbond in de Schermersstraat 32. Wat vroeger een riante vergaderzaal was, wordt nu een ontmoetingsplaats voor gezinnen die kwaliteitsvolle babyspullen willen lenen in plaats van ze (nieuw) aan te kopen: ecologisch bewust én sociaal inclusief. Voortaan is de uitleendienst voor babyspullen er elke dinsdag (9u30 tot 12u) en vrijdag (17u tot 19u30) open. 

Hier vind je meer informatie, kun je de catalogus met beschikbare spullen inkijken of lid wil worden van Babytheek Gezinsbond Antwerpen

Al de 19de Babytheek in Vlaanderen & Brussel 

We schreven het eerder al: 2021 wordt het jaar van de Babytheek! Met Babytheek Gezinsbond Antwerpen, de eerste Babytheek in de Stad Antwerpen, openen we al de 19de uitleendienst voor babyspullen in Vlaanderen & Brussel...

Wat voorafging: in 2018 pionierden Netwerk Bewust Verbruiken en Gemeenschapscentrum Elzenhof met Babytheek Elzenhof in Elsene (Brussel). Het concept sloeg meteen aan. In 2019-2020 openden 11 andere Babytheken verspreid over Vlaanderen: Aarschot, Aartselaar, Asse, Geel, Gent, Kortrijk, Lennik, Mechelen, Oostende, Pelt en Poperinge . In 2021 gingen er ook al Babytheken van start in Beveren, Heers, Herenthout, Laken (Brussel), Lommel en Tielt.

We verwachten nog heel wat meer openingen in 2021 (onder meer in Moerbeke-Lokeren, Destelbergen en Roeselare), met dank aan de steun van Vlaanderen Circulair en de provincies.