De eerste Babytheek komt eraan!

De eerste Babytheek komt eraan!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 01/02/2018
Het is gebeurd! De eerste bibliotheek voor babyspullen komt eraan in Elzenhof Elsene. Na 3 maanden kunnen Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof met grote dankbaarheid zeggen dat ze de kaap van 12.000 euro voor de Babytheek gehaald hebben. Met dank aan de 98 growfunders die de growfundingactie gesteund hebben.
© Katerina Voytko

En wat nu? De initiatiefnemers Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof kruipen nu even achter de schermen om alles klaar te maken voor lancering van de Babytheek in het voorjaar van 2018. Een update mogen jullie binnenkort verwachten. Kan je niet wachten tot de lancering? Volg dan de geboorte van de Babytheek via onze Facebookpagina of www.babytheek.be. Was je één van de growfunders? Dan willen we jou via deze weg nog eens héél hartelijk bedanken voor de steun. Je kan binnenkort een mailtje verwachten met meer info over jouw reward.

Het is gebeurd! De eerste bibliotheek voor babyspullen komt eraan in Elzenhof Elsene.

Wat is de Babytheek?

In de Babytheek, de bibliotheek voor babyspullen, kan je binnenkort babygerief ontlenen. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de Babytheek om spullen voor je kleine spruit te ontlenen. Het project wil zo bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een kinderwagen aankopen als je die binnen enkele maanden toch niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat (want er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden) en voor je portemonne.

Ook mama Maria ziet de voordelen van een Babytheek: “Sommige babyspullen heb je maar enkele weken nodig. Spullen als een babybad, kinderwagen, speeltapijt, verschoonmat,… lenen bij de Babytheek zou de ideale oplossing zijn.”

Wat doen we met het ingezamelde geld?

Met het ingezamelde geld willen we in het voorjaar van 2018 de Babytheek lanceren in het gemeenschapscentrum Elzenhof in Brussel:

  • Meer dan de helft van het ingezamelde geld gebruiken we om kwalitatief goede babyspullenaan te kopen. Wat verstaan we daaronder? Spullen die lang meegaan, die eenvoudig proper gemaakt kunnen worden én die gemakkelijk gerepareerd kunnen worden.
  • Een deel van het geld gaat naar de inrichting van de Babytheek in het Elzenhof. We willen een mooie en fijne plek creëren waar je ook rustig even een kopje thee of koffie kan drinken en andere mensen kan ontmoeten.
  • We investeren in een website waarop we de beschikbare babyspullen kunnen tonen.

Wat kan je allemaal ontlenen in de Babytheek?

  • ​Langdurige uitleen (3 maanden, max 1x verlengbaar – dus max totaal 6 maanden uit te lenen): wippertje, badje met standaard, maxicosi, verkleinkussen,…
  • Korte uitleen (per week, max 2x verlengbaar – dus max totaal 3 weken uit te lenen)dit is voor vakanties, bezoek familie etc.: reisbedje, hoge kinderstoel, draagrugzak,…
  • Testpakketten: Pakketjes met verschillende merken van bepaalde items die mensen willen testen alvorens te kopen. Bv. flessen, draagdoeken,…

Kom vrijwilligen

Zin om vrijwilliger te zijn in de Babytheek? Geef een seintje aan sarah.vanriel@vgc.be.

 

Lees meer
Wat is de Babytheek?
"Sommige babyspullen heb je maar enkele weken nodig"
Babyspullen ontlenen voor 20 euro per jaar
Help jij de Babytheek geboren worden?

 

-De Babytheek is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en Gemeenschapscentrum Elzenhof, met dank aan alle growfunders-