Onze ecologische babykamer

Onze ecologische babykamer

An Kokken
geschreven door An Kokkenlaatst aangepast op 27/04/2016
De babykamer inrichten was een van de leukste dingen om te doen alvorens onze zoon Gilles geboren werd. Door zoveel mogelijk natuurlijke en tweedehands materialen te gebruiken, gaven we zijn gezondheid meteen een goede start.
my fair baby babykamer

Mijn broer nam het babybedje mee van op het containerpark en gaf het een likje verf. Op de matras ligt een lakentje van de rommelmarkt en een slaapzak die ik voor 3 euro kocht op een Gezinsbond tweedehandsbeurs.

Met een huis dat we al jaren aan het verbouwen zijn, wist ik één ding: de babykamer moest en zou klaar zijn voor de geboorte van onze zoon. Ik voelde er weinig voor om met een baby op de arm door het stof te ploeteren. Terwijl mijn man een tandje bijstak voor het vloeren (met kurk), uitplamuren, boren en verven (met ecologische verf van Tintelijn), gaf ik me over aan mijn twee favoriete tijdverdrijven: huisinrichting en tweedehands spullen zoeken. Toegegeven, ons teamwerk resulteerde niet echt in een strakke Scandinavische kinderkamer (zie foto's beneden), maar we konden het dinobehang uit FSC-papier echt niet weerstaan.

Slaap kindje slaap

Het superschattige bedje kreeg ik van mijn broer, wiens drie kinderen er als baby ook in sliepen. Hij op zijn beurt vond het op het containerpark en gaf het een likje verf. Mijn man spendeerde een winteravond aan het plooien van origami-dino's, die nu als mobiel boven het bedje bengelen. Typ 'mobile origami' in op Pinterest en je krijgt massa's ideetjes om zelf een mobiel te maken. Op de matras ligt een lakentje van de rommelmarkt en een slaapzak die ik voor 3 euro kocht op een Gezinsbond tweedehandsbeurs. Ook de muzikale knuffel komt van een tweedehandsbeurs.

Met de billen bloot

Billen verschonen is altijd gezellig in deze slaapkamer, We leenden de verzorgingstafel van vrienden, bij wie hij momenteel toch in de weg stond. Toevallig past hij perfect bij het babybed. Het verzorgingskussen kochten we op de rommelmarkt, in het kraam van drumster Isolde Lasoen. Wie weet geeft ze haar muzikale vibes wel via het kussen door. In de verzorgingstafel staan de wasbare billendoekjes van Cheeky Wipes. Wanneer we Gilles 's morgens een flesje geven of hem 's nachts moeten troosten, dan vleien we ons met plezier in de zetel, die we kochten via 2dehands.be. We duffelen hem lekker in het deken uit merinowol, dat een vriendin voor ons haakte als geboortecadeau.

Gepimpte kast

Met een wit bed en een witte verzorgingstafel zochten we een bijpassende witte kleerkast. Na een beetje zoeken vonden we een mooi maar ietwat afgeleefd exemplaar in de Kringwinkel. Mijn man schuurde de bruine kast af en ik gaf ze een witte make-over met een rest verf. Bekijk hier de voor-en-na-foto. Het idee van de gekleurde schuifjes, ook geschilderd met restjes verf, vonden we via Pinterest op deze site.

my fair baby babykamer
my fair baby babykamer
my fair baby babykamer