Kijk mee achter de schermen van de Kringwinkel

Kijk mee achter de schermen van de Kringwinkel

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 15/02/2016
Van 15 februari tot 7 maart 2016 staan de Antwerpse Kringwinkel en het jongerencentrum KAVKA in het teken van duurzaam houtgebruik. Je kan er deelnemen aan een rondleiding achter de schermen, workshops Pimp-Je-Stoel en de expo 'Stoel met verhaal'.
stoel zoekt lief

 

23 februari en 1 maart 2016: Workshop pimp je stoel

Pimp je eigen stoel/ bank met verschillende recuperatiematerialen en geef zo een tweede leven aan meubelen. Wij voorzien oude landkaarten, magazines, kranten, textiel, fietsbanden, resthout, oude meubelen... waarmee je een stoel kan upcyclen. Je gaat samen met een ervaren meubelmaker aan de slag en op het einde van de workshop keer je huiswaarts met een origineel meubelstuk onder de arm. De kringwinkel Antwerpen voorziet stoelen en andere materialen. Dus zelf iets meebrengen is niet nodig. Heb je toch zelf een stoel/bank staan, die je al lang eens onder handen wilt nemen, dan mag je deze zeker meenemen.

 • Waar: KAVKA, Oudaan 14, Antwerpen
 • Wanneer: 23 februari en 1 maart 2016, telkens van 19u tot 21u30. 
 • Prijs: 5€
 • Inschrijven: via www.kavka.be, vóór 19 februari 2016. Vergeet bij de inschrijving niet aan te geven op welke dag je wilt komen.

 

2 maart 2016: Rondleiding achter de schermen van de Kringwinkel Antwerpen

Benieuwd hoe het er achter de schermen van een Kringwinkel aan toe gaat? Neem dan zeker deel aan deze rondleiding in het centraal magazijn van de Antwerpse Kringwinkels. Laat je verrassen door de impressionante omvang van de sorteerafdelingen en de bedrijvigheid in de herstelateliers.
Kringwinkels krijgen dagelijks massa's kleren, meubelen, speelgoed en andere spullen. Die worden eerst gesorteerd in de sorteerafdeling en indien nodig hersteld. De Kringwinkel Antwerpen beschikt over verschillende herstelateliers, elk met een eigen specialiteit. Zo is er een renovatieatelier voor meubelen, een fietsatelier en een uitgebreid elektro-atelier. Tijdens de anderhalf uur durende rondleiding leer je ze allemaal van binnenuit kennen.

 • Waar: Adres: Deurnsebaan 52, Merksem
 • Wanneer: 2 maart 2016, van 14u tot 15u30
 • Prijs: gratis
 • Inschrijven: via www.kavka.be, voor 26 februari 2016

 

15 februari tot 7 maart 2016: Expo Stoel met verhaal

De mobiele tentoonstelling 'Stoel met verhaal' is van 15 februari tot 7 maart 2016 te bezichtigen in Kringwinkel Antwerpen en KAVKA. 3 kunstenaars stelden zich de vraag hoe je een stoel duurzaam kan samenstellen en ontwierpen elk vanuit hun eigen visie en fantasie hun duurzame stoel. Elke stoel beschikt over een paspoort, met uitleg over de gebruikte materialen en het maak-proces. Een belevingsinstallatie zoomt verder in op duurzaam houtgebruik. Deze expo toont dat je oude of kapotte spullen misschien niet meteen moet weggooien, maar je er vaak nog iets mooi van kan maken. En dat er tweedehands vaak nog pareltjes te vinden zijn.

 • Adres: Kringwinkel, Sint- Jorispoort 29, Antwerpen en KAVKA, Oudaan 14, Antwerpen
 • Wanneer: 15 februari tot 7 maart 2016, doorlopend tijdens openingsuren.
 • Prijs: gratis

 

Bovenstaande activteiten worden georganiseerd in het kader van Stoel Zoekt Lief, een project waarin BOS + en Netwerk Bewust Verbruiken de link leggen tussen houtconsumptie in het Noorden en de druk op natuurlijke rijkdommen in het Zuiden. Lees zeker ook onze tips voor duurzame houten meubelen.