Win een exemplaar van het upcycling-boek Minimi

Win een exemplaar van het upcycling-boek Minimi

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 23/01/2015
Heb jij ook een kleerkast vol spullen die je niet meer draagt? Het boek 'Minimi - Naai hippe kinderkledij uit je eigen garderobe' toont hoe je bestaande kledij met schaar en draad kan omtoveren tot een nieuwe outfit voor je kind. Omdat het bijna Kerstmis is, mogen we 2 boeken weggeven!
minimi cover

Een mannenhemd dat een schattig meisjesjurkje wordt, een stoere jongensbroek uit een oude trui of een topje dat je in geen tijd omtovert tot een mooi rokje... het zijn slechts enkele van de originele silhouetten uit dit upyclingboek. Schrikken de termen 'rits inzetten' of 'knopenrij naaien' je af? Niet nodig, want dat werd al voor jou gedaan in het oorspronkelijke volwassenen-kledingstuk. Bij het boek zitten ook enkele kartonnen patroonmallen, waarmee het knippen en stikken nog gemakkelijker wordt.

Door kledij te hergebruiken willen we een betere wereld creëren voor onze kinderen. Hen laten zien waar spullen vandaan komen en hen het verhaal achter kleren vertellen.

The Minimi Project

Auteurs zijn Lien Warmenbol, stichter van Het Naaiatelier en Gabriela Aguirrezabal, een Mexicaanse productontwikkelaar. Ze leerden elkaar kennen in Het Naaiatelier, waar Gabi een jeansbroekje voor een baby maakte uit de afgedragen jeans van haar vriend. Samen zetten ze The Minimi Project op, dat een budgetvriendelijke en ecologische manier van naaien promoot. "Door kledij te hergebruiken willen we een betere wereld creëren voor onze kinderen. Hen laten zien waar spullen vandaan komen en hen het verhaal achter kleren vertellen."

Win een exemplaar van het boek!

* UPDATE: de winnaars van het boek zijn Mayken Roelstrete en Pieter Vermeiren
In het kader van ons project My Fair Baby, én omdat het bijna Kerstmis is, mogen we 2 exemplaren van het boek weggeven. Je maakt kans door het antwoord op de vraag "Welke 4 duurzaamheidslabels kan je aantreffen in ecologische/fairtrade babykleertjes?" te mailen naar info@myfairbaby.be. Je vindt het antwoord op www.myfairbaby.be, bij het artikel over duurzame babykleding. Op 15 januari laten we een onschuldige babyhand 2 winnaars trekken uit de juiste antwoorden.

Succes!

minimi pantoffels
minimi legging
minimi jurk