Nieuwe gids geeft overzicht aanbieders PEFC-producten

Nieuwe gids geeft overzicht aanbieders PEFC-producten

PEFC Belgium
geschreven door PEFC Belgiumlaatst aangepast op 08/05/2014
Steeds meer letten we bij onze aankopen op de oorsprong van de producten. PEFC Belgium, de vzw die het PEFC-label promoot, bracht zopas een nieuwe gids uit. Deze bevat de gegevens van alle bedrijven die producten kunnen verkopen die het PEFC-label dragen. Gelabelde producten (hout/papier) geven de garantie van duurzaam bosbeheer.
PEFC certificering

Tal van eenvoudige handelingen maken wel degelijk het verschil. Zo is het belangrijk om bij de keuze van hout of papier (of afgeleiden) aandacht te besteden aan de oorsprong van de vezels. Wanneer deze afkomstig zijn uit duurzaam bosbeheer (evenwicht tussen ecologische, economische en sociale aspecten van het bos), heb je de garantie dat illegale houtkap niet aan de orde is en dat er een toekomst voor onze bossen wordt verzekerd.

De catalogus is een handig instrument voor lokale overheden, de bedrijfswereld en particuliere consumenten.

Duurzame garanties

Particuliere consumenten letten in de winkelrekken op producten voorzien van het PEFC-logo. Overheden en bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen concreet willen maken, zetten vaak duurzaamheidscriteria in hun bestekken, maar ze zijn niet steeds zeker hoe ze de herkomst van de producten kunnen nagaan. De enige manier om er zeker van te zijn dat zij producten kopen afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos, is een beroep te doen op een PEFC-gecertifieerd bedrijf. 

Meer dan 400 bedrijven

In de nieuwe gids werden alle gegevens opgenomen van de Belgische bedrijven die over een PEFC-Chain of Custody-certificaat beschikken en hiervoor ook gecontroleerd worden door onafhankelijke certificatie-instellingen. Er is een grote verscheidenheid aan beschikbare producten die het PEFC-label dragen en in de betrokken bedrijfssectoren. De catalogus is een handig instrument voor lokale overheden, de bedrijfswereld en de particuliere consumenten.

Ook een exemplaar?

Een papieren exemplaar van de gids kan aangevraagd worden via info@pefc.be en de digitale versie kan je hier raadplegen.