Green Horeca Week 2018
Horeca België spoort de Belgische horecazaken aan om van 8 tot 14 oktober hun inzet voor het milieu in de kijker te zetten door mee te doen met de Green Horeca Week.
Tal van eenvoudige handelingen maken wel degelijk het verschil. Zo is het belangrijk om bij de keuze van hout of papier (of afgeleiden) aandacht te besteden aan de oorsprong van de vezels. Wanneer deze afkomstig zijn uit duurzaam bosbeheer (evenwicht tussen ecologische, economische en sociale aspecten van het bos), heb je de garantie dat illegale houtkap niet aan de orde is en dat er een toekomst voor onze bossen wordt verzekerd.
De catalogus is een handig instrument voor lokale overheden, de bedrijfswereld en particuliere consumenten.
Particuliere consumenten letten in de winkelrekken op producten voorzien van het PEFC-logo. Overheden en bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen concreet willen maken, zetten vaak duurzaamheidscriteria in hun bestekken, maar ze zijn niet steeds zeker hoe ze de herkomst van de producten kunnen nagaan. De enige manier om er zeker van te zijn dat zij producten kopen afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos, is een beroep te doen op een PEFC-gecertifieerd bedrijf.
In de nieuwe gids werden alle gegevens opgenomen van de Belgische bedrijven die over een PEFC-Chain of Custody-certificaat beschikken en hiervoor ook gecontroleerd worden door onafhankelijke certificatie-instellingen. Er is een grote verscheidenheid aan beschikbare producten die het PEFC-label dragen en in de betrokken bedrijfssectoren. De catalogus is een handig instrument voor lokale overheden, de bedrijfswereld en de particuliere consumenten.
Een papieren exemplaar van de gids kan aangevraagd worden via info@pefc.be en de digitale versie kan je hier raadplegen.