Nieuw op 13 mei: de Faire Ronde

Nieuw op 13 mei: de Faire Ronde

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 06/04/2023
Enkele gemeenten zetten op zaterdag 13 mei een Faire Ronde op. Jij kunt meedoen!

 

Van FairTradeGemeente naar Faire Gemeente 

19 jaar lang zetten gemeenten en steden zich in om de titel FairTradeGemeente te mogen dragen. Nu waait er een nieuwe wind. Voortaan maken gemeenten en steden onder de noemer 'Faire Gemeente' de omslag naar Lokaal, Ecologisch en Fair denken én doen.

De eerste Faire Ronde 

Op zaterdag 13 mei (World Fair Trade Day) organiseren een aantal pionierende Faire Gemeenten voor de eerste keer 'De Faire Ronde' in hun gemeente of stad. Hoe? Door hun bewoners op weg te zetten naar lokale handelaars, bedrijven, verenigingen en organisaties "met LEF": Lokaal, Ecologisch en Fair. 

Doe je mee? 

Het is de bedoeling dat Faire Gemeenten interessante locaties met LEF opnemen in hun Faire Ronde (een wandel en/of fietstoer). Het gaat dan over plekken waar je fair trade producten kunt kopen of verbruiken, producenten die werken volgens de principes van de agro- of bio-ecologie en korte keten, ondernemers en organisaties die bewust inzetten op repareren, delen en hergebruik... 

Op dit moment zijn er al een 40-tal gemeenten / steden die een Faire Rond organiseren. Je vindt ze hier terug. De lijst groeit nog aan!

Heb jij een zaak of vrijwilligersinitiatief met LEF in een van die deelnemende gemeenten? Ben je bereid om op zaterdag 13 mei je deuren op te gooien voor een geïnteresseerd (nieuw) publiek? Laat je dan horen! 

 

Meer informatie